Ir identificētas arī personas, kas devušās uz Sīriju, lai pievienotos Islāma valsts kaujiniekiem un tie ir vietējie, kuriem "uzvārds ir īsteni latvisks", intervijā "Neatkarīgajai" atzinis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

"Latvijā ir konvertīti – personas, kas pieņem musulmaņu ticību. To ir jau simti. Liela daļa ir jauni vīrieši. Diemžēl ir identificētas arī personas, kas devušās uz Sīriju, lai pievienotos Islāma valsts kaujiniekiem," apstiprinājis ministrs.

Jautāts cik šādas personas ir, Kozlovskis norāda - "daži līdz Sīrijai nav tikuši, bet daži ir tur nokļuvuši. Diemžēl ir starp šīm personām atrodami tādi, kam vārds un uzvārds ir īsteni latvisks".

Jau ziņots, ka Drošības policija ir identificējusi atsevišķas personas, kuras izteikušas atbalstu islāma teroristu grupējumu sludinātajai ideoloģijai, informēja DP.

Komentējot Latvijas iedzīvotāju saikni ar teroristu grupējumu "Islāma valsts", DP norāda, ka tās rīcībā ir informācija par diviem Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir devušies uz konfliktu reģioniem. Vienlaikus DP ir identificējusi citas personas, kuras ir izteikušas atbalstu islāmistu teroristu grupējumu sludinātajai ideoloģijai.

DP gan uzsver, ka ne dalība militārā konfliktā, kurā piedalās vairāki desmiti grupējumu, ne atbalsta izteikšana reliģiski motivētai vardarbībai vēl automātiski nenozīmējot saikni konkrēti ar "Islāma valsti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!