Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izsludinātais konkurss uz vakanto priekšnieka vietnieka vietu esot izgāzies, vēsta laikraksts "Diena". Kā laikrakstam atklājis KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, amatam pieteikušies četri kandidāti, taču neviens nav bijis gana labs.

"Kandidāti bija spējīgi, bet starp viņiem cilvēku, kas varētu ieņemt šo amatu, es neredzēju," norādījis Streļčenoks.

KNAB vadītājs notiekošo detalizētāk komentēt atteicies, bet piebilst, ka viņam pašam bijis "īpaši nepatīkami tādā veidā beigt konkursu. Tie cilvēki, kurus es uzrunāju, un tie, par kuriem cerēju, ka pieteiksies konkursā, – viņu nebija."

Tas bijis iekšējais konkurss, un visi četri kandidāti bijuši biroja darbinieki. Drīzumā tiks lemts, kādā veidā atrast piemērotāko pretendentu. Vai rīkot atklātu konkursu vai uzrunāt kādas konkrētas personas, pagaidām vēl skaidrības neesot, raksta "Diena".

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei.

Pirmo reizi Streļčenoks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, taču iepriekšējais premjers Valdis Dombrovskis (V) šā gada 7.janvārī šo lēmumu atcēla.

14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, un 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā.

Otrreiz atjaunojot Stīķi amatā,  toreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V) uzdeva nodrošināt komisijas izveidošanu KNAB priekšnieka vietnieku novērtēšanai. Lai arī Dombrovskis uzdeva komisijā iesaistīt sadarbības partnerus, tajā darbojās Streļčenoks, viņa palīdze Māra Priedīte un vietniece Ilze Jurča.

Savukārt premjerministre Laimdota Straujuma paziņojusi, ka rīkojums par Strīķes atbrīvošanu netiks atcelts, jo būtiski procesuāli pārkāpumi nav konstatēti. Straujuma norāda, ka pēdējā KNAB vadītāja rīkojumā nav konstatēti būtiski publisko tiesību procesuālie pārkāpumi, kuru dēļ Ministru prezidents būtu tiesīgs rīkoties.

KNAB  izsludināja iekšējo konkursu uz vakanto KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatu. Redzējums par KNAB apkarošanas jomas darba organizāciju un prioritātēm pretendentiem bija jāiesniedz līdz 3.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!