Foto: F64

Pirmdien, noslēdzoties iespējai pieteikties uz triju Latvijas Televīzijas (LTV) jaunās valdes locekļu amatiem, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) saņēmusi 45 pieteikumus, portālu "Delfi" informēja padomē.

"Nav apstiprinājušās skeptiķu bažas par it kā zemo kandidātu interesi vadīt LTV. Kandidātu skaits ir pietiekams, lai varētu veikt izvērtēšanu," sacījis par LTV atbildīgais NEPLP loceklis Gints Grūbe. Viņš norāda, ka patlaban svarīgākais ir dot iespēju uzņēmumam "Fontes" veikt profesionālu kandidātu izvērtēšanu, lai atlasītu cilvēkus, kas spējīgi veikt LTV pārmaiņu vadību.

"Jaunā LTV valde tiks iecelta amatā ne ātrāk kā februāra beigās vai marta sākumā - pēc "Fontes" veikta neatkarīga kandidātu izvērtējuma un kandidātu tikšanās ar LTV darbiniekiem. NEPLP uz šo procesu raugās ļoti nopietni un informēs sabiedrību par nozīmīgākajiem lēmumiem," bildis Grūbe .
Pirmdien, pēc aplokšņu atvēršanas, NEPLP izvērtēs iesniegto dokumentu atbilstību nolikuma prasībām un tādējādi noskaidros pretendentu loku, kas turpinās dalību konkursā. Pēc tam notiks "Fontes" un NEPLP pārstāvju intervijas ar visiem pretendentiem, kas atbilst nolikuma prasībām. Pēc visu pretendentu uzklausīšanas NEPLP balsos par konkursa pretendentiem izvirzīšanai konkursa otrajā kārtā. Ne vairāk kā trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši augstāko novērtējumu, turpinās dalību otrajā kārtā. Otrajā kārtā "Fontes" veiks piemērotāko kandidātu padziļinātu izvērtējumu. Konkursa otrās kārtas pretendenti publikai taps zināmi NEPLP organizētā publiskā diskusijā, tiekoties ar LTV darbiniekiem, kas paredzēta 25.februārī.

Valdes locekļu kandidātiem izvirzītas augstas profesionālās pieredzes, izglītības, svešvalodu zināšanu un reputācijas prasības, kuru izvērtēšana ir uzticēta profesionālam un neatkarīgam personāla atlases uzņēmumam SIA "AIMS International Latvia" (Fontes). Pretendenti tiks vērtēti atbilstoši NEPLP apstiprinātajam konkursa nolikumam.
Pretendentu izvērtēšana notiks līdz 28.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!