Foto: Publicitātes foto

Pirmdien uz Ukrainu tika nosūtītas Ventspils valstspilsētas pašvaldības, iedzīvotāju, uzņēmumu un biedrību saziedotās preces, portālu "Delfi" informēja Ventspils atbalsta kustība Ukrainas iedzīvotāju atbalstam.

Līdz ar dažādu uzņēmumu iesaisti kopīgiem spēkiem saziedotas kopumā 13 tonnas ar primārās nepieciešamības precēm, tajā skaitā 184 kastes ar siltām drēbēm, 166 kastes ar pārtikas produktiem, 31 kaste ar dzīvnieku barību, 69 kastes ar higiēnas precēm un 19 kastes ar medikamentiem.

Arī turpmāk Ventspils Atbalsts Ukrainai ziedojumu centrs darbu turpinās katru darba dienu no pulksten 10 līdz 20, Andreja iela, Ventspilī.

Aktuālo ziedojumu sarakstu iespējams atrast Ventspils Atbalsts Ukrainai ziedojuma centra "Facebook" un "Instagram" lapās.

Ziedojuma centrs iesaistās Ukrainas atbalstam dažādos veidos, palīdzot gan ar humānās palīdzības kravu veidošanu, gan vācot ziedojumus, kas tiek izmantoti Ventspilī atbraukušo ukraiņu patvēruma meklētāju atbalstam, gan sadarbībā Ventspils ukraiņu kultūras biedrību "Kobzar", koordinējot ukraiņu pilsoņu atvešanu uz Ventspils pilsētu.

Pēc kustības paustā, arī Ventspils pašvaldība līdz šim sniegusi nozīmīgu ieguldījumu Ukrainas iedzīvotāju atbalstam.

Vienlaikus kustība arī izsaka pateicību pašvaldības iestādēm – Komunālai pārvaldei, Ventspils nekustamiem īpašumiem, pašvaldības policijai, sociālam dienestam, Izglītības pārvaldei un Ventspils Jauniešu mājai.

Ventspilnieku ziedojumu sūtījums uz Ukrainu esot bijis iespējams ar Ventspils "Rotary" kluba un tā prezidentes Agneses Pastares iesaisti un sekmīgu loģistikas koordinēšanu.

Tāpat organizēšanā iesaistījušies arī ar kluba biedriem saistītie pilsētas uzņēmumi, tostarp SIA "Diāna sveces", SIA "Baltimar VT", SIA "Bucher Municipal", kā arī AS "Ventspils zivju konservu kombināts".

Jau ziņots, ka Krievijas iebrukums Ukrainā, kura laikā tiek terorizēti bombardēti civiliedzīvotāji, ilgst jau gandrīz divas nedēļas. Latvija un citas valstis steigušās palīgā kara postītajai valstij.

Kijeva turpina uzstāt uz nepieciešamību slēgt gaisa telpu virs Ukrainas, lai pārtrauktu Maskavas dominanci gaisā un civilās infrastruktūras bombardēšanu. Krievija neapstāsies Ukrainā, brīdina Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. "Delfi" turpina sekot notikumiem kara 13. dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!