Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas padome (NEPLP) saņēmusi 36 pieteikumus uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatiem, informēja NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete.

Viņa norādīja, ka 36 pieteikumi saņemti līdz piektdienas pulksten 17, savukārt pretendenti, kas vēl nav paspējuši iesniegt savu kandidatūru, to var izdarīt līdz plkst.23.59.

Jau ziņots, ka janvārī NEPLP izsludināja konkursu uz vakantajiem LTV valdes locekļu amatiem.

Pēc iesniegto pieteikumu izvērtēšanas atbilstošākie kandidāti tiks aicināti uz intervijām un tiks izvērtēti vairākās kārtās. Konkursa nolikums nosaka, ka informācija par konkursa trešajā kārtā iekļuvušajiem kandidātiem tiks publiskota.

Tāpat ziņots, ka pagājušā gada 28. decembrī NEPLP kā valsts kapitāla daļu turētāja vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu izteikt neuzticību LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim Sergejam Ņesterovam.

NEPLP pārstāvji norādīja, ka LTV 2017. un 2018. gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos, kas rada risku, ka nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izlietoti iespējami efektīvi sabiedrības interesēs.

LTV valdē darbu turpina valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede.

Tāpat ziņots, ka patlaban par LTV pagaidu valdes locekli iecelta LTV satura redaktore Vikija Valdmane-Rozenberga.

Valdmane-Rozenberga LTV valdes locekļa amata pienākumus pildīs līdz brīdim, kad tiks iecelts jauns LTV valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!