Foto: LETA

No 11. līdz 30. novembrim uz Ventspils šosejas tilta pāri Lielupei notiks tilta deformācijas šuvju remonts, kā laikā atļautais braukšanas ātrums būs 50 km/h, un remontdarbu vietā viena braukšanas josla tiks slēgta.

Kā portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi", deformācijas šuvju nomaiņa uz Lielupes tilta notiks autoceļa Rīga-Ventspils posmā (36,4-38,5 km) garantijas darbu ietvaros.

Plānotie remontdarbi ietver ne tikai bojāto šuves elementu atjaunošanu, bet visas šuves enkurojamo elementu papildus stiprināšanu un regulēšanu.

Šie nav pirmie remontdarbi, kas garantijas ietvaros tiek veikti Lielupes tilta šuvēm. Kopš 2018. gada LVC kā pasūtītājs ir četras reizes pieprasījis novērst šuvju būvdarbu defektus.

Valsts ceļu tīklā veiktajiem ceļu un tiltu pārbūves darbiem tiek piemērots piecu gadu garantijas termiņš, kura laikā būvniekam par saviem līdzekļiem jānovērš visus radušos defektus. Garantijas termiņš konkrētajam ceļa posmam ir līdz 2022. gadam.

Tāpat LVC informē, ka sakarā ar koka tiltā izveidojušos lūzumu, ir slēgta satiksme pār Palsas tiltu Alūksnē. Tas atrodas vietējā autoceļa Zvārtava-Vireši 10,1. kilometrā.

Satiksme tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Gaujienu pa reģionālo autoceļu Valka-Vireši (P23) un Vidzemes šoseju (A2). Satiksme pār tiltu būs slēgta līdz tiks novērsts izveidojies defekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!