Foto: DELFI

Un partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāju amatu pieteikts tikai viens kandidāts – līdzšinējais partijas vadītājs, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens, portālu "Delfi" informēja partijā.

Partijas "Vienotība" kongress, kurā notiks partijas vadības vēlēšanas, norisināsies sestdien, 31. augustā.

Kongresa ietvaros tiks pārvēlēta arī partijas vadība un valde, ievēlēts jauns domes priekšsēdētājs un vietnieks, kā arī tiks ievēlēta jauna revīzijas komisija. Uz vēlētajiem amatiem izvirzīti kopumā 38 partijas "Vienotība" biedri.

Valdes priekšsēdētāja amatam pieteikts viens kandidāts – līdzšinējais partijas vadītājs Ašeradens, uz partijas domes vadību kandidē Hosams Abu Meri un Karina Ploka.

Darbam partijas "Vienotības" valdē biedri izvirzījuši 26 cilvēkus un kandidāti ir Inese Andersone, Raimonds Čudars, Ints Dālderis, Dmitrijs Golubevs, Edgars Ikstens, Edgars Jākobsons, Edmunds Jurēvics, Zanda Kalniņa-Lukašēvica, Krišjānis Kariņš, Vilnis Ķirsis, Rihards Kozlovskis, Ainars Latkovskis, Inese Lībiņa-Egnere, Ginta Ozola, Ploka, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Edgars Rinkēvičs, Uģis Rotbergs, Jānis Rozenbergs, Kārlis Šadurskis, Evika Siliņa, Ģirts Slaviņš, Elīna Ieva Smule, Ainars Sviklis un Inese Vaidere.

Kongresā, kurā delegātus uzrunās Ministru prezidents Kariņš un partiju apvienības deleģētie ministri – ārlietu ministrs Rinkēvičs un finanšu ministrs Reirs, Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, "Vienotības" valdes priekšsēdētājs Ašeradens, Saeimas priekšsēdētājas biedre Lībiņa-Egnere, kā arī Rīgas domes "Vienotības" frakcijas vadītājs Ķirsis.

Kongresa ietvaros notiks paneļdiskusijas par klimata ekonomiku, nākotnes pašvaldībām un zinātnes sabiedrību, kongresa gaitā paredzētas partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu vēlēšanas, kā arī partijas domes priekšsēdētāja un tā vietnieka vēlēšanas.

Šobrīd "Vienotības" valdes priekšsēdētājs ir Ašeradens, bet valdes locekļi – Rozenbergs, Laimdota Straujuma, Pulks, Latkovskis, Kozlovskis, Šadurskis, Hosams Abu Meri, Rotbergs, kā arī – Jurēvics, Reirs, Ķirsis, Čudars, Ikstens un Rinkēvičs.

Kongress notiks Spīķeru koncertzālē Rīgā.

Partija "Vienotība" ar partijām – "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Jēkabpils reģionālā partija" un "Latgales partija" – kopā veido partiju apvienību "Jaunā Vienotība". Tās valdes priekšsēdētājs ir premjers Kariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!