Foto: LETA
Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, brauktuves ir mitras. Tomēr uz vietējiem ceļiem veidojas atkala, svētdien informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Rīgas apkārtnē, Liepājas, Jelgavas, Bauskas, Daugavpils, Siguldas, Valmieras un Ainažu virzienos braukšana ir apmierinoša. Autoceļi nokaisīti un brauktuves ir mitras.

Apgrūtināta braukšana ir Ventspils virzienā, ceļa posmā Strazde – Usma. Ceļš vietām ir sniegots, bet brauktuves kaisa. Reģionālie autoceļi apledo Kuldīgas apkaimē, brauktuves kaisa.

Pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā, izņemot Dobeles, Liepājas, Saldus un Ventspils apkaimes. Brauktuves sniegotas, vietām apledojušas. Uz brauktuvēm izveidojusies stipra atkala, kas būtiski pasliktina transportlīdzekļu vadāmību. Notiek bīstamo ceļa posmu (krustojumu, pagriezienu, kāpumu) pretslīdes apstrāde.

Atkušņu un nokrišņu laikā uz autoceļiem pastiprināti veidojas apledojums, tāpēc ceļu uzturētāji aicina autovadītājus būt uzmanīgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!