Foto: LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) 28. kongresā, kas notiek Ādažu kultūras namā, uz partijas valdes priekšsēdētāja amatu izvirzītas kādreizējā premjera Induļa Emša un partijas līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Edgara Tavara kandidatūras.

Kā pirmais uz valdes priekšsēdētāja amatu tika izvirzīts Saeimas deputāts Valdis Kalnozols, kurš sākumā piekrita pretendēt uz šo amatu, bet pēc neilga laika atsauca savu kandidatūru.

Uzrunājot kongresa dalībniekus, Emsis atzina, ka baidās par partijas nākotni. Viņš atgādināja, ka ir redzējis vairāku lielu partiju dibināšanu, nonākšanu pie varas un noiešanu no politiskās arēnas. Kā piemērus viņš minēja "Latvijas ceļu", "Saimnieku", Tautas partiju un Latvijas Pirmo partiju.

Emsis arī norādīja, ka viņam ir bažas, vai visas pašreizējās parlamentā pārstāvētās partijas būs nākamajā Saeimā.

Gan Emsis, gan LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks pauda bažas, vai skaitliski izaugušās Zaļās partijas skelets nav par vāju, lai spētu nest savu vēstījumu sabiedrībā. Tāpēc tika rosināts veikt izmaiņas partijas statūtos, uzsverot partijas reģionālo iedalījumu un vietējo nodaļu nozīmi.

Savukārt Tavars kongresā solīja, ka turpinās iesāktos darbus, lai ar spēcīgiem līderiem LZP startētu nākamajās pašvaldību un Saeimas vēlēšanās. Kā tuvāko partijas uzdevumu viņš minēja reģionālo ekoloģisko konferenču organizēšanu.

2015. gadā LZP rindās bija 734 biedri, 2016. gadā – 790. LZP ir 32 reģionālās nodaļas, tā ar 59 deputātiem ir pārstāvēta 28 pašvaldībās un septiņi LZP biedri ir ievēlēti Saeimā. Valdībā LZP deleģētie ministri atbild par aizsardzību un veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!