Foto: DELFI

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Igors Apokins otrdien, 6. septembrī, tikās ar Uzbekistānas valsts institūciju pārstāvjiem, kuri Latvijā ieradušies gūt pieredzi vietējās pārvaldes un reģionālās attīstības jautājumos, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

Vizītes laikā līdz 10. septembrim Uzbekistānas pārstāvji apmeklēs svarīgākās Latvijas publiskās pārvaldes institūcijas, lai apgūtu pieredzi tādos jautājumos kā reģionālās un vietējās attīstības plānošana, sadarbība starp vietējām pašvaldībām un iestādēm, publisko–privāto partnerību veidošana, publisko pakalpojumu sniegšana.

Plānotas tikšanās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, Finanšu ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Latgales plānošanas reģiona administrācijā, Rīgas domē un Valsts administrācijas skolā

Sarunā Apokins norādīja, ka viena no Latvijas attīstības sadarbības politikas prioritātēm ir Centrālāzijas reģiona stabila un ilgtspējīga attīstība. Lai sniegtu atbalstu šīm valstīm, Latvija ir gatava dalīties ar uzkrāto pieredzi un ekspertīzi tādās jomās kā laba pārvaldība, likuma varas stiprināšana, ekonomiskā un lauksaimniecības attīstība, robežu drošība, izglītība un videi draudzīgo tehnoloģiju ieviešana.

Speciālo uzdevumu vēstnieks uzsvēra, ka Uzbekistāna arī šogad ir viena no prioritārajām Centrālāzijas reģiona valstīm attīstības sadarbībā. Tāpat vēstnieks izteica gandarījumu, ka Uzbekistāna un arī starptautiskie donori ir augstu novērtējuši Latvijas veiktās reformas un tās pieredze vietējās pārvaldes un reģionālās attīstības jautājumos atzīta par vienu no viens no veiksmīgākajiem piemēriem.

Latvijas eksperti, iesaistoties plašākos citos starptautisko donoru projektos, sniedz efektīvāku un ilgtspējīgāku atbalstu partnervalstīm reformu īstenošanā, vienlaikus ieguldot visu sadarbības partneru savstarpējo attiecību stiprināšanā, skaidroja ministrijā.

Uzbekistānas amatpersonu vizīte ir daļa no Apvienoto Nāciju attīstības programmas (UNDP) pārstāvniecības Uzbekistānā finansēta projekta, kas noris ar ĀM attīstības sadarbības programmas un UNDP atbalstu.

Latviju apmeklē Uzbekistānas premjerministra biroja, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, kā arī Namanganas, Djizakas un Taškentas reģionu un Uzbekistānas UNDP pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!