Foto: Itar-Tass/Scanpix
Jautājumu un atbilžu secība vidusskolas angļu valodas centralizētajā eksāmenā skolēnos radījusi apjukumu, taču Valsts izglītības un satura centrs (VISC) sola, ka skolēnu eksāmenu rezultātus tas neietekmēs, aģentūrai BNS pastāstīja VISC pārstāve Kristīne Ilgaža.

Viņa informēja, ka VISC pirmdien saņēmis vairākus zvanus, kuros pausts, ka skolēni, kārtojot angļu valodas rakstveida daļu, iespējams, kļūdījušies, ierakstot pareizās atbildes, jo otrā un trešā uzdevuma vietas atbildēm esot samainītas vietām.

Ilgaža atzina, ka šāda varbūtība pastāv un, iespējams, pie tā vainojams uzdevumu izvietojums. Eksāmena lapās gan esot bijušas dotas skaidras norādes, kurās vietās skolēnam atbildes ir jāieraksta.

"Iespējams, skolēns neuzmanīgi paskatījās un atbildes ierakstīja nepareizajā vietā. Arī atbilžu lapā bija atzīmēts, kurš laukums atbilst konkrētajam uzdevumam," klāstīja Ilgaža.

Taču, lai gan, iespējams, vairāki skolēni atbildes ierakstījuši nepareizajos atbilžu laukumos, eksāmenu rezultātu tas neietekmēs, jo labotāji pievērsīs uzmanību tam, kura atbilde atbilst kuram uzdevumam.

"Neatkarīgi no tā, vai skolēns būs kļūdījies, mēs redzēsim, kura atbilde atbilst kuram uzdevumam," paskaidroja Ilgaža.

Jau vēstīts, ka otrdien vidusskolēni kārtoja pirmo centralizēto eksāmenu angļu valodā.

Paredzēts, ka latviešu valodas eksāmens vidusskolēniem būs jāliek 28.maijā, bet matemātikas ‒ 30.maijā, savukārt vēstures eksāmens plānots 1.jūnijā, bet bioloģijas ‒ 8.jūnijā. Fiziku vidusskolēniem būs iespēja kārtot 14.jūnijā, bet ķīmiju ‒ 18.jūnijā.

Pēc 18.jūnija pārbaudes darbus papildtermiņos varēs kārtot tie jaunieši, kuri objektīvu apsvērumu dēļ eksāmenus nevarēja nokārtot pamattermiņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!