Rīgas domes Vides komiteja šodien uzdevusi domes Vides departamentam sagatavot izmaiņas kanālmalas rekonstrukcijas projektā, paredzot pakāpenisku koku nozāģēšanu un kanālmalas apzaļumošanas darbu veikšanu.
Departamentam arī uzdots veikt kanālmalas rekonstrukcijas projektā izmaiņas, paredzot Radio un 13.janvāra ielu rajonā saglabāt kokus, kurus saskaņā ar pašreizējo projektu ir paredzēts nozāģēt, šajā vietā ierīkojot bērnu rotaļu laukumu. Par sagatavotajām projekta izmaiņām un jauno darbu veikšanas grafiku Vides departamentam komiteja jāinformē divu nedēļu laikā. Komiteja arī izteikusi lūgumu Rīgas domes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram veicināt sabiedrības informēšanu par kanālmalas rekonstrukcijas gaitu.

Komitejas deputāts, Latvijas Zaļās partijas līderis Indulis Emsis, kurš ir viens no aktīvākajiem kanālmalas rekonstrukcijas projekta kritizētājiem, atzina, ka ir gandarīts par komitejas šodien pieņemto lēmumu. Politiķis norādīja, ka kopīgi ar komitejas locekli Inesi Vaideri ir izdevies pārliecināt pārējos kolēģus, ka projektā ir vairākas nepilnības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!