Rīgas dome otrdien atzina būvniecību Brīvības ielā 120 par patvaļīgu un lūgs šī zemes gabala īpašniekam nojaukt uzcelto objektu līdz 1.jūlijam. Ja īpašnieks to nedarīs, patvaļīgo būvi nojauks dome.
Nelikumīgi celtais tirdzniecības centrs tiks nojaukts

Dome uzdeva Īpašuma departamentam veikt cenu aptauju par objekta nojaukšanu un nolēma finansēt ēkas nojaukšanu no domes speciālā budžeta, pēc tam vēršoties tiesā ar prasību piedzīt no īpašnieka zaudējumus par ēkas nojaukšanai iztērētajeim domes līdzekļiem. Lēmuma izpilde būs jākontrolē pilsētas izpilddirektoram Mārim Tralmakam.

Sākotnēji lēmuma projektā bija paredzēts uzdot ēku nojaukt īpašniecei Elvīrai Krukovai, bet, lai nesarežģītu procedūru, dome nolēma izņemt no projekta konkrētu vārdu, un ēka būs jānojauc īpašniekam.

Jau vēstīts, ka, pēc Rīgas domes rīcībā esošās neoficiālās informācijas, Brīvības ielā 120 nenoskaidrotas personas ceļ tirdzniecības centru. Zemes privātīpašniece par celtniecības ieceri domi neinformēja, savukārt pasūtījuma izpildītāji izvairās no informācijas sniegšanas.

No trešdienas pie Brīvības ielas 120 iekšpagalma dežurē pašvaldības policija, lai nepieļautu būvdarbu turpināšanu, bet šonedēļ Rīgas dome iesniegs tiesā prasību pret zemes īpašnieci, lūdzot atzīt būvdarbus par nelikumīgiem un nojaukt uzcelto. Savukārt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītājs Jānis Lagzdiņš pirmdien lūdza Ģenerālprokuratūru izvērtēt šo nelikumīgo celtniecību. Bet Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija nelikumīgo būvniecību lūdz apturēt Valsts policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!