Foto: Joe Shields / cc
23. martā mediji saņēma Saeimas preses relīzi, kurā īsi izklāstīts, kā Ārlietu komisijas deputāti ar Alekseja Navaļnija pārstāvi Leonīdu Volkovu attālināti pārrunā situāciju Krievijā. Tas, protams, būtu ļoti labi, ja vien tas būtu bijis īstais Volkovs.

Volkovs tikšanās laikā pateicies Latvijai par atbalstu un stingro pozīciju ES sankciju jautājumos. Viņš uzsvēris, ka nepieciešams nepārtraukts starptautiskās sabiedrības atbalsts un spiediens, lai atbrīvotu Navaļniju un citus politieslodzītos. Vai šī ir vienkārša izjokošana un ņirgāšanās vai arī smalka hibrīdkara sastāvdaļa, tālāk Latvijas deputāti apspriedīs ar valsts drošības iestādēm. Līdzīgi noticis arī Igaunijā un Lietuvā, kur arī priekšā deputātiem gaidāmas šādas sarunas.

Iespējams, par šādu kļūdu mēs nebūtu nemaz uzzinājuši, ja vien "iekritusi" nebūtu arī Latvijas Televīzija (LTV). Sabiedriskais medijs kā ekskluzīvu ziņu trešdienas vakarā pasniedza jaunumu, ka Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija biroju turpmāk vadīs pazīstamais blogeris un žurnālists Jurijs Dudjs, kurš arī esot gatavs pievienoties demonstrācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!