Foto: Shutterstock

Salas novadā, uzkrītot kokam, Līgo naktī bojā gāja cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Līgo naktī pulksten 1.55 tika saņemts izsaukums uz Salas novadu, kur koks uzgāzies cilvēkam. Ugunsdzēsējiem atbrīvojot cilvēku, mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) informēja, ka vētras dēļ bojā gājis 46 gadus vecs vīrietis Zemgalē. Vīrietis svinējis svētkus un makšķerējis, kad negaisa laikā viņam virsū uzkrita liels koks, kurā iespēra zibens. Vīrietis nomira notikuma vietā līdz mediķu ierašanās brīdim, viņa traumas nebija savienojamas ar dzīvību.

Kopumā VUGD par koku lūzumiem saņēma 44 izsaukumus, no tiem vairums bija Zemgalē un Vidzemē - katrā novadā 14 izsaukumi. Savukārt mazāks izsaukumu skaits par koku postījumiem tika saņemts no Latgales, kur reģistrēti septiņi izsaukumi.

Stiprā pērkona negaisa laikā vienā gadījumā koks uzkritis mašīnai, bet citā ziņots par nolūzušu koku uzkrišanu uz elektrības vadiem, lai gan pamatā koki bija sakrituši uz ceļa braucamās daļas.

Ņemot vērā, ka negaiss bija naktī, VUGD informēja, ka dienas laikā cilvēki varētu pieteikt papildu ziņojumus par koku postiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 230 izsaukumus, no kuriem 69 bija uz ugunsgrēkiem, 89 uz glābšanas darbiem, bet 72 bija maldinājumi, no kuriem 69 maldinājumi bija par ugunsgrēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!