Foto: F64

Trešdien vēlu vakarā uzlauztas Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienības "Mozaīka" mājaslapa "www.mozaika.lv" un "Baltijas praida 2012" mājaslapa "www.balticpride.eu", informēja "Mozaīkas" valdes locekle Evita Goša.

Viņa stāstīja, ka pašlaik abu mājaslapu darbība jau ir atjaunota un tiks lemts par vēršanos policijā. Goša gan stāstīja, ka cerības uz reālu policijas rīcību "Mozaīka" jau ir zaudējusi pēc mājaslapas uzlaušanas 2007.gadā. Organizācija no policijas saņēmusi pārmetumus, ka tā nav nodrošinājusi pietiekamus drošības pasākumus, lai mājaslapu neuzlauztu. "Mēs vismaz divas reizes pārsūdzējām policijas lēmumu, taču tas viss beidzās bez rezultātiem, lai arī vainīgais bija zināms," stāstīja Goša.

Viņa teica, ka "Mozaīka" ir veikusi nopietnus drošības pasākumus, lai informāciju būtu iespējams atjaunot arī mājaslapas uzlaušanas gadījumā.

Kā ziņots, "Mozaīka" no 30.maija līdz 2.jūnijam Rīgā organizē "Baltijas praidu 2012", kura laikā notiek vairāki pasākumi - izstādes, kino, semināri, diskusijas un gājiens Rīgas ielās.

Visu nedēļu būs skatāmas divas izstādes, notiks LGBT kino dienas, visas filmas varēs apmeklēt bez maksas, norisināsies semināri, diskusijas un citi pasākumi.

"Baltijas praidā" Rīgā īpašā nevalstisko organizāciju kapacitātes stiprināšanas pasākumā piedalīsies arī LGBT organizāciju pārstāvji un cilvēktiesību aktīvisti no septiņām bijušās Padomju Savienības bloka valstīm, kur pulcēšanās brīvība vēl aizvien ir liegta. Šis būs pirmais šāda veida solidaritātes pasākums bijušās PSRS teritorijas valstu starpā.

"Baltijas praids" noslēgsies ar gājienu par vienlīdzību, kas notiks sestdien, 2.jūnijā, Rīgas ielās, un tam sekojošo akciju "Par cilvēktiesībām" Vērmanes dārza estrādē. Gan gājiens, gan akcija Vērmanes dārzā būs atvērta un pieejama visiem. "Šogad esam padomājuši arī par ģimenēm ar bērniem, un Vērmanes dārza bērnu laukumā visu pasākuma laiku strādās aukle," informēja organizatori.

"Galerijas Rīga" 5.stāvā, Laimīgās mākslas muzejā no 30.maija līdz 3.jūnijam būs skatāma izstāde "LGBT kustība Latvijā kopš 1992.gada". Savukārt katru vakaru kinoteātrī "K.Suns" būs skatāmas filmas un notiks lekcijas.

Sestdien, 2.jūnijā, plkst.14 notiks gājiens par vienlīdzību un sapulce "Par cilvēktiesībām". Dalību pasākumā jau apstiprinājusi "Mozaīka", Lietuvas organizācijas - "Lithuanian Gay Leage" un "Tolerant Youth Association", Igaunijas pārstāvji - "Estonian Gay Youth", Igaunijas Sociālo lietu ministrija, Igaunijas dzimumu līdztiesības un vienlīdzīgas attieksmes komisāre, ASV delegācija, kuras vidū ir ASV vēstnieki Latvijā un Igaunijā, "Amnesty International, European Region of the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA-Europe)", "European Pride Organisers Association" un citas. Pulcēšanās plānota no plkst.13 Ģertrūdes ielā, posmā starp Barona ielu un Tērbatas ielu.

Gājiens noslēgsies Vērmanes dārza parkā. Vērmanes dārza estrādē uzreiz pēc gājiena notiks sapulce "Par cilvēktiesībām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!