Par pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem Rīgas domes Administratīvā komisija otrdien uzlika maksimālo naudas sodu – 500 latus – Čiekurkalna 1.šķērslīnijas 6. nama īpašniekiem SIA "Manolente", informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Cietusī - 12.dzīvokļa īrniece - komisijas locekļiem stāstīja, ka māja atrodas avārijas stāvoklī, bet viņas dzīvoklim pirms diviem mēnešiem pēc namīpašnieku norādījuma pārzāģētas ūdens caurules un tagad tajā nav aukstā ūdens. Starp namsaimniekiem un īrnieci ir domstarpības arī par īres maksas saņemšanu, jo starp pusēm nepastāv līgumattiecības. Iepriekšējā komisijas sēdē SIA "Manolente" pārstāvji klāstīja, ka īrniece viņiem nemaksā, savukārt otrdien viņa komisijai uzrādīja maksājumu kvītis.

"Daļa no šī strīda pārsniedz Administratīvās komisijas kompetenci un jārisina tiesā," sacīja Administratīvās komisijas priekšsēdētājs Jānis Liniņš (TP). "Tomēr ļoti nepatīkami, ka namīpašnieki komisiju maldināja, sakot, ka īrniece viņiem nemaksā. Tas, protams, iespaidoja komisijas lēmumu. Komisijai nav tādu pilnvaru, lai varētu piespiest namīpašniekus atjaunot ūdens padevi vai pieslēgt apkuri, taču vienmēr, savus lēmumus paziņojot, par šiem viņu pienākumiem atgādinām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!