Naktī no otrdienas uz trešdienu Latvijā atkal gaidāma spēcīga vētra, tādēļ hidrometeorologi brīdina, ka zemākajās vietās Rīgas jūras līča dienviddaļā un Daugavā ir gaidāmi plūdi.
To BNS apstiprināja Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta dežūrdaļā.

Daugava varētu pārplūst Kundziņsalā, Rīgas ostā, pie Akmens tila pa pazemes ejām un pie Centrālā tirgus noliktavām. Daugava pārplūdīs, ja ūdens līmenis celsies par 1,40 metriem.

Stiprā vēja dēļ iespējami arī elektrības vadu pārrāvumi un koku lūšana.

BNS jau ziņoja, ka arī pagājušajā naktī vairākās Latvijas pilsētās plosījās spēcīga vētra un visstiprākās vēja brāzmas - līdz pat 23 metriem sekundē - reģistrētas Kolkā.

Pirmdien pievakarē arī Rīgas jūras līča ziemeļu daļā plosījās spēcīga vētra - vējš brāzmās sasniedza pat 25 metrus sekundē, savukārt jūrā pie Ventspils pirmdienas pēcpusdienā konstatētas līdz 19 metrus sekundē lielas vēja brāzmas. Vētra plosījusies arī Igaunijā un Somijā.

Par vētru tiek uzskatītas vēja brāzmas virs 15 metriem sekundē, savukārt par stihisku parādību - virs 30 metriem sekundē.

Pagājušās nakts spēcīgā vētra vietām Latvijā bojāja arī vairākas elektrības līnijas, taču nodarītais posts ir salīdzinoši mazs, BNS noskaidroja uzņēmumā "Latvenergo".

Vidzemē stiprais vējš izpostīja 23 vidējā sprieguma līnijas un vairāki Mazsalacas, Rūjienas un Smiltenes iedzīvotāji palikuši bez elektrības.

Elektrības piegādes traucējumi bijuši arī Rietumu elektriskajos tīklos - Ventspils apkaimē šaurā joslā Ugālē, Zlēkās, Usmā un pie Miķeļtorņa, kur uz 20 kilovoltu līnijām uzkrituši koki. Bez elektrības palika ap 350 klientu un aptuvenie zaudējumi varētu būt ap 2000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!