Foto: Publicitātes foto

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadītās partijas "No sirds Latvijai" līdzšinējais valdes loceklis, uzņēmējs Viesturs Tamužs paziņojis, ka nepiedalīsies Saeimas vēlēšanās no šīs partijas saraksta, jo viņam nav pieņemama situācija, ka partija tiek finansēta "no nezināmiem finanšu avotiem”.

Kā paziņojumā medijiem norāda Tamužs, viņš saviem draugiem, atbalstītājiem un kolēģiem vēlas patiekties par atbalstu un uzticību, kā arī atvainoties, ka nestartēs vēlēšanās no Sudrabas partijas listes.

„Man ir nepieņemama situācija, ka partija tiek finansēta no nezināmiem finansu avotiem, ka partijas valdē netiek sniegta nekāda informācija par šo līdzekļu izcelsmi, ka partijas būtiskie lēmumi tiek pieņemti nevis partijas valdes sēdēs, bet Ingunai Sudrabai konsultējoties ar dažādās valodās komunicējošiem, sevi par biznesmeņiem dēvējošiem iespējamiem partijas finansētājiem," norāda Tamužs.

„Saviem partijas biedriem, kas ar godīgiem ideāliem un valstiskiem nākotnes centieniem vēl atrodas Ingunas Sudrabas partijas rindās, vēlu veiksmi politiskajā darbībā un iespējami drīz izprast patiesos šī politiskā veidojuma spēles noteikumus," rezumē uzņēmējs.

Kā portālu „Delfi" informēja partijā, Tamužs trešdien izslēgts no Sudrabas izveidotā politiskā spēka.

Partijas valdes un Tamuža redzējums par tālāko "No sirds Latvijai" dalību 12. Saeimas vēlēšanās un plānoto deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu Centrālajā Vēlēšanu komisijā būtiski atšķīrās.

„Tamužs izvirzīja partijas valdei prasības, kuru izpildi mēģināja panākt ar nepieņemamām metodēm, pārkāpjot ētikas kodeksu.  Turklāt Tamužs vēl izvirzīja prasības iekļaut viņu Vidzemes vēlēšanu apgabala sarakstā ar pirmo numuru, kā arī speciāli izveidot partijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, kuru tad viņš arī ieņemtu," teikts partijas paziņojumā.

Tāpēc valde trešdien nolēma balsot par turpmāku Tamuža palikšanu partijā. Lēmums par Tamuža izslēgšanu tika pieņems vienbalsīgi.

Partija „No sirds Latvijai" ir izveidojusi deputātu kandidātu sarakstu, lai vēlētājiem būtu iespēja balsot par profesionāliem un godīgiem kandidātiem un partija sasniegtu iespējami labāku rezultātu vēlēšanās, nevis lai tiktu apmierinātas atsevišķu personu ambīcijas - šis princips tiks stingri ievērots arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka līdz pat šā gada 9. jūlijam Ingunas Sudrabas veidotajai un vadītajai partijai "No sirds Latvijai" kopumā bija saziedoti tikai 460 eiro, toties nākamajās 10 dienās bijis vērojams neredzēts ziedotāju aktivitātes vilnis un mazpazīstami ziedotāji kopumā partijai sametuši vairāk nekā 110 tūkstošus eiro. Nekāds retums nav bijis arī 15 000 eiro lieli ziedojumi, vēsta portāls "Pietiek.com".

Pati Sudraba nav velējusies atbildēt uz jautājumu, vai partijā tiek veiktas kādas pārbaudes par ziedotāju iespējām ziedot, par viņu finansiālo stāvokli un tā atbilstību ziedojuma apmēram, ne arī uz jautājumu, vai viņa var sniegt kādas ziņas par sešiem mazpazīstamajiem ziedotājiem, no kuriem katrs bija spējis ziedot 14-15 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!