Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina valdību uz ciešāku sadarbību ar uzņēmējiem un ierosina izveidot krīzes forumu, kurā valdība regulāri tiktos gan ar uzņēmējiem un nevalstisko organizāciju un partnerorganizāciju pārstāvjiem, lai kopīgā dialogā, saskaņojot rīcību, veidotu kopīgu plānu grūtību pārvarēšanai dažādās sabiedrības dzīves jomās.
Līdzīga sabiedriskās vienošanās prakse ekonomiskās krīzes apstākļos 1980.-1990. gados īstenota Īrijā, Zviedrijā un citur, kas deva iespēju pārvarēt krīzes šajās valstīs, norāda LRTK, rosinot izmantot šo pieredzi un paužot gatavību piedalīties konstruktīvā dialogā.

LRTK izsaka dziļu nožēlu par notikušajām masu nekārtībām, kas notika 2009. gada 13. janvārī Vecrīgā, kuru laikā cieta cilvēki, cieta konfliktā neiesaistītu privātuzņēmēju īpašumi un tika iedragāts Latvijas starptautiskais prestižs. LTRK ir pārliecināta, kā šādas protesta metodes neveicina sabiedrības attīstības procesus un netuvina mūs ekonomiskās krīzes pārvarēšanai.

LTRK uzskata, ka krīzes situācijas risinājums meklējams tajā pat jomā, kur meklējami tās galvenie cēloņi - neapmierinoša valsts, tās partneru un sabiedrības komunikācija, nepietiekama informācijas apmaiņa par valstī notiekošajiem procesiem, nepietiekama un neprofesionāla pieņemto lēmumu skaidrošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!