Foto: DELFI

Uzņēmējus uz vakariņām un medībām Lietuvā Panevēžas apkaimē uzaicinājis Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), apgalvo Lietuvas zemkopības ministre Virgīnija Baltraitiene.

"Saskaņā ar manā rīcībā esošajām ziņām, vairāki Lietuvas biznesa pārstāvji tika uzaicināti pēc latviešu ministra iniciatīvas, viens no viņiem – Pranas Dailide – arī organizēja medības," paziņojumā medijiem norādījusi Baltraitiene.

Dailide ir Lietuvas lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības un servisa uzņēmuma UAB "Dojus Agro" valdes priekšsēdētājs.

Kā liecina uzņēmuma mājaslapā publicētā informācija, "Dojus Agro" darbojas Lietuvā, Baltkrievijā, Kaļiņingradas apgabalā, kā arī Latvijā.

SIA "Dojus Latvija" ir jaunākā uzņēmumu grupas kompānija, kuras darbība tika uzsākta 2010. gada vasarā.

"Dojus Latvija" apgrozījums pērn bija vairāk nekā divi miljoni eiro, savukārt uzņēmuma zaudējumi sasniedza 744 tūkstošus eiro, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Dūklavs un Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis jūlija beigās Lietuvas vizītes laikā piedalījušies vakariņās ar medībām kopā ar Lietuvas zemkopības ministri Virgīniju Baltraitieni, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru Jonu Miļu, kam pirms nepilna mēneša izvirzītas apsūdzības dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanā, un gaļas pārstrādes uzņēmuma "Biovela" vadītāju Virgīniju Kantausku.

Lietuvā šī tikšanās izpelnījusies kritiku saistībā ar neskaidrībām, ko rada biznesa pārstāvja dalība amatpersonu vakariņās.

Dūklavs ziņu aģentūrai BNS atzinis, ka pirmajā vizītes dienā Viļņā vakariņojis kopā ar Baltraitieni un Miļu, taču noliedzis, ka piedalījies medībās Panevēžas rajonā, savukārt Baltraitiene apliecinājusi, ka viņas Latvijas kolēģis piedalījies ne tikai vakariņās, bet bijis klāt arī medībās, lai gan ieroča viņam līdzi neesot bijis.

Ziņots, ka gan premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS), gan Zaļo zemnieku savienības valde uzklausīs zemkopības ministru Dūklavu saistībā ar Lietuvā notikušo tikšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!