Foto: LETA

Bēgļi Latvijā ilgi neuzturēsies un dosies uz valstīm, kur ir lielāks sociālais nodrošinājums, pirmdien laikrakstā "Diena" publicētā intervijā norāda ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Atbildot uz jautājumu, kurās jomās uzņemtie bēgļi varētu strādāt, viņa skaidro, ka tas būs jomās, kurās Latvijā trūkst darbaspēka, turklāt bez jebkādām priekšrocībām salīdzinājumā ar vietējiem iedzīvotājiem.

"Es gan domāju, ka liela daļa no bēgļiem, kuri Latvijā ieradīsies, ilgi te neuzturēsies, bet izmantos Latviju kā platformu, lai dotos, piemēram, uz Ziemeļvalstīm, kur ir daudz labāks sociālais nodrošinājums un augstāka dzīves kvalitāte nekā mūsu valstī," min Reizniece-Ozola.

Jau vēstīts, ka valdība ārkārtas sēdē vienojusies atbalstīt Iekšlietu ministrijas projektu, ar kuru Latvijai paredzēts divos gados uzņemt 250 bēgļus.

Latvijas pastāvīgā pārstāve Eiropas Savienībā (ES) Ilze Juhansone iepriekš skaidroja, ka uzņemtie bēgļi Latvijā paliks vairākus gadus - šie cilvēki saņems uzturēšanās atļauju, kas paredz, ka viņi dzīvo un uzturas valstī, kur saņēmuši šo atļauju. Līdz ar to bēgļi varēs ceļot ES ietvaros, taču pamatuzturēšanās vieta būs tā valsts, kas izsniegusi uzturēšanās atļauju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!