Foto: F64

Uzņemties premjera pienākumus būtu neprāts, jo es patlaban neesmu Latvijas politikā un man nav arī tautas dota mandāta vēlēšanās, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Eiropas Savienības (ES) komisārs Andris Piebalgs.

Viņš ir pārliecināts, ka jaunajam valdības vadītājam būtu jānāk no Saeimas deputātu vidus, kurš ļoti labi pārzinātu esošo politisko situāciju.

Piebalgs apliecināja, ka viņu ir uzrunājis Valsts prezidents, tomēr tā bijusi tikai paziņu saruna, kurā pārrunāta esošā situācija un iespējamie attīstības modeļi. "Prezidents mani neuzrunāja, viņš tikai zondēja situāciju," norādīja Piebalgs.

Pēc eirokomisāra termiņa beigām viņš gan iesaistīšoties Latvijas politikā, tomēr tas vēl nebūšot uz nākamajām Saeimas vēlēšanām, atzina Piebalgs. Savu partiju viņš gan neplānojot veidot.

"Delfi" jau ziņoja, ka Saeimā pārstāvētās partijas Piebalga iespējamo kandidatūru Ministru prezidenta amatam vērtē diezgan pozitīvi, taču pagaidām atturas no prognozēm, vai atbalstīs to.

Uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, premjers Valdis Dombrovskis (V) paziņoja par demisiju. Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas. Dombrovskis, kurš paziņoja par demisiju, nav gatavs vadīt nākamo valdību.

Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!