Zemo cenu autobusu līniju operators "Simple Express" iecerējis ziedot valsts budžetam, "lai mazinātu valsts aizņēmumu no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK)". Tiesa, pašlaik normatīvajos aktos nav noteikta kārtība šādu ziedojumu saņemšanai un tie nav paredzēti budžeta likumā.

Uzņēmums iecerējis no 1. aprīļa līdz 1. jūlijam no katras autobusa biļetes, kas pārdota braucienam no Rīgas, 10 santīmus novirzīt ziedojumam valstij, tā "vēršot uzmanību uz faktu, ka Latvijas valdība joprojām rāda saviem pilsoņiem sliktu piemēru, tērējot vairāk nekā ieņemot", teikts uzņēmuma paziņojumā. Uzņēmums darbību sāks aprīļa vidū, piedāvājot reisus uz Kauņu, Varšavu, un vēlāk – uz Tallinu.

Finanšu ministrija portālam "Delfi" skaidroja, ka pašlaik normatīvajos aktos nav noteikta kārtība ziedošanai tieši valsts budžetam, nevis atsevišķai budžeta iestādei. Savukārt, lai ziedojumu varētu saņemt konkrēta iestāde, tai jāatver speciāls konts un vēlāk jāsagatavo atskaite par ziedojuma izlietojumu.

FM arī norāda, ka šā gada valsts budžeta likumā ziedojumu un dāvinājumu ieņēmumi nav plānoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!