Uzņēmumu reģistrs (UR) slēgs reģionālās nodaļas Bauskā un Saldū. UR norāda, ka tas darīts budžeta apcirpšanas dēļ. Saldus un Bauskas rajona uzņēmējiem tagad būs jādodas uz Rīgu vai Liepāju, lai saņemtu UR pakalpojumus, portālu “Delfi” informēja UR pārstāve Līga Brice.
UR atzīst, ka reģionālo nodaļu slēgšana būtiski kavē reģionu attīstību, taču finanšu līdzekļu trūkums šajā Dižķibeles laikā ir neizbēgams, tāpēc Uzņēmumu reģistrs ir pieņēmis lēmumu par divu reģionālo nodaļu slēgšanu.

Uzņēmumu reģistra vadītājs galvenais valsts notārs Ringolds Balodis ir pārliecināts, ka tas nebūt nav pēdējais samazinājums, taču atgādina, ka Uzņēmumu reģistrs ir valstij pelnoša iestāde, kas pat krīzes laikā spēj iekasēt valsts nodevas.

„Reģionālās nodaļas esam spiesti slēgt, jo atbilstoši naudas samazinājumam ir jāsamazina arī strādājošo skaits. Tas ir neizbēgams process, ka, samazinot līdzekļus iestādei, diemžēl ir jāatsakās no filiālēm, kur nodrošina pakalpojumu pieejamību reģionos. Gada sākumā darbinieku algas jau esam samazinājuši par 15%, tāpēc šoreiz neredzam citu iespēju, kā ietaupīt. Ir jādara viss, lai paliekošie darbinieki saņemtu adekvātu atalgojumu un viņiem būtu motivācija strādāt kvalitatīvi,” uzsver galvenais valsts notārs.

Pat ar samazinātu budžetu, Uzņēmumu reģistrs pilda visas valsts deleģētās funkcijas, ik mēnesi iekasējot valsts nodevas 184 000 latu apmērā (gadā 2 208 000 latu) un iemaksājot valsts budžetā vidēji par 30% vairāk par Uzņēmumu reģistra pieejamo resursu budžetu. Likvidējot kādu no deleģētajām funkcijām, par kuru tiek iekasēta nodeva, valsts papildus neiegūst līdzekļus vidēji par 30%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!