Foto: PantherMedia/Scanpix
Prokuratūra augusta beigās uzrādījusi apsūdzību topošajam juristam Jānim Gaigalam par savas draudzenes ‒ studentes Elīnas Pupiņas ‒ slepkavību, bet apsūdzētais pagaidām ir brīvībā.

Prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga apstiprināja, ka Kurzemes rajona prokuratūrā Gaigalam uzrādīta apsūdzība par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu no pieciem līdz piecpadsmit gadiem.

Lai arī slepkavība notika jau maijā, prokuratūra izmeklēšanas interesēs slepkavības nianses neatklāj, tostarp, kā precīzi tika izdarīta nonāvēšana un kāds bija slepkavības iespējamais motīvs.

Šēnberga gan pastāstīja, ka savu vainu inkriminējamā nozieguma izdarīšanā apsūdzētais atzinis daļēji, norādot, ka viņam nebija nodoma nevienu tīši noslepkavot.

Patlaban lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, un pagaidām nav zināms, kad lietu nodos tiesai.

Gaigals pēc apcietināšanas 20.maijā vairākus mēnešu pavadīja cietumā, taču tagad ir atbrīvots, un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Policija gan augustā bija lūgusi tiesu jaunietim apcietinājuma termiņu pagarināt, taču tiesa tam nepiekrita, norādīja Šēnberga.

Jau ziņots, ka atbilstoši policijas paziņojumam presei 25 gadus vecais jaunietis paskaidrojis, ka nelaime notikusi sadzīviska konflikta laikā, kurā viņš draudzenei vairākas reizes iesitis.

Maija beigās policijā vērsās 1988.gadā dzimušās jaunietes vecāki, ziņojot, ka meita jau vairākas dienas neatbild uz tālruņa zvaniem. Policija jaunietes dzīvesvietā Iļģuciemā atrada viņas līķi un sāka meklēt viņas draugu. Puisis, saprotot, ka par izdarīto būs jāatbild likuma priekšā, pats ieradās policijas iecirknī.

Toreiz jaunietis policijā pastāstīja, ka liktenīgajā dienā bija lietojis alkoholiskos dzērienus. Viņš atzina, ka, ierodoties mājās, viņam izcēlās konflikts ar draudzeni un viņš tai vairākas reizes iesita un pameta dzīvokli.

Laikraksts "Diena" iepriekš vēstīja, ka studente Elīna Pupiņa ar savu iespējamo slepkavu iepazinusies internetā un attiecības sākusi pavisam nesen. Elīna ir Daugavpils Universitātes Ekoloģijas institūta pētnieka un Latgales zoodārza direktora Mihaila Pupiņa un bioloģes Aijas Pupiņas meita.

Jauniete bija komunikācijas zinātnes pēdējā kursa studente un gatavojās bakalaura darba aizstāvēšanai. Diplomdarbu Elīna rakstījusi par kriminālžanra lielmeistara Alfreda Hičkoka filmām.

Gaigals savukārt bija topošais jurists, kurš studēja augstskolā "Turība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!