Ir uzsākti tirdzniecības centra "Mols" paplašināšanas darbi, kurus plānots pabeigt jau šā gada beigās, informēja "Mola" apsaimniekotāja "Linstow Varner" projektu un sabiedrisko attiecību direktors Rems Razums.
Šobrīd noris daudzstāvu autostāvvietas celtniecības darbi, kuras kopējā platība būs pieci tūkstoši kvadrātmetru. Savukārt "Mola" mārketinga menedžere Velga Romāne sacīja, ka martā tiks sākta tirdzniecības centra piebūves celtniecība, kuru plānots uzcelt aiz esošā "Mola" uz Maskavas ielas pusi, kā arī martā plānots sākt jau esošās tirdzniecības centra ēkas rekonstrukcijas darbus.

Kopējā "Mola" platība no tagadējiem 15 tūkstošiem kvadrātmetru pēc pārbūves pieaugs līdz aptuveni 30 tūkstošiem kvadrātmetru. Kopējās investīcijas, ko ieguldīs "Mola" rekonstrukcijā, veido 22 miljonus ASV dolāru.

Plānots, ka esošo 70 nomnieku vietā centrā darbosies aptuveni 110 veikali. Ar lielāko daļu jauno veikalu nomniekiem jau ir noslēgti līgumi. "Pēc paplašināšanas "Molā" notiks nopietnas izmaiņas ne tikai celtniecības jomā, bet arī plānots, ka mainīsies jau esošo veikalu izvietojums. Savukārt tirdzniecības centra esošie veikali būs orientēti uz modes precēm," sacīja Razums.

Viņš norādīja, ka arī pārtikas veikalu "Rimi" skars būtiskas pārmaiņas, jo šeit tiks izveidots "Maxi Rimi", līdzīgi kā tas ir šobrīd tirdzniecības centrā "Alfa". "Rimi" platība no esošajiem 800 kvadrātmetriem palielināsies līdz aptuveni 5000 kvadrātmetriem, un veikalā palielināsies nepārtikas preču klāsts. Rekonstrukcijas un paplašināšanas darbus veic būvkompānijas "Skonto būve" un "Re&Re"

Norvēģijas uzņēmums "Linstow Varner" apsaimnieko tirdzniecības centrus "Mols", "Dole", tirdzniecības parku "Alfa" un universālveikalu "Centrs", kā arī veic centrālās dzelzceļa stacijas rekonstrukciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!