Šodien uzsākti pirmie darbi, lai nostiprinātu Turaidas pilskalna rietumu nogāzi, informēja Gaujas Nacionālā parka preses sekretāre Kristīne Melece.
Šodien AS "Diāna", kas uzvarēja cenu aptaujā par nostiprināšanas darbu veikšanu, ir uzsākusi nogāzes nožogošanu. Pēc būvatļaujas saņemšanas no Siguldas pilsētas būvvaldes, darbu organizācijas plāna saskaņošanas Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā un Turaidas muzejrezervātā rīt plānots uzsākt Turaidas pilskalna rietumu nogāzes nostiprināšanas darbus.

Nacionālā parka administrācija cer, ka klimatiskie apstākļi ļaus pirmās kārtas darbus veikt pilnā apjomā.

Melece informēja, ka, izvērtējot atkārtotajā cenu aptaujā iesniegtos piedāvājumus Turaidas rietumu nogāzes nostiprināšanai, nolemts, ka darbus veiks AS "Diāna". Šī uzņēmuma iesniegtais darbu izmaksu piedāvājums bija viszemākais un vienīgais iekļāvās darbu veikšanai piešķirtajā Ls 34 810 finansējumā.

Valsts iepirkuma cenu aptauja tika izsludināta par pirmo nostiprināšanas kārtu, kas jāveic šogad - drenāžas sistēmas izveidi un noslīdeņu virsmas nostiprināšanu, izņemot daļu pie ceļa, kas tiks nostiprināta kopā ar ceļa rekonstrukciju, daļēji- mežaudzes kopšanu nogāzē.

Turaidas pilskalna nostiprināšanas darbi tiks veikti atbilstoši SIA "Manass" izstrādātajam Turaidas pilskalna rietumu nogāzes nostiprināšanas tehniskajam projektam.

Jau ziņots, ka pirmā cenu aptauja noslēdzās neveiksmīgi, jo nevienas firmas piedāvājums neiekļāvās piešķirtajā finansējumā.

Turaidas pilskalna nogāze lietus un augstu gruntsūdeņu ietekmē nogruva februārī. Nogāzes nostiprināšanai tika rīkots projekta un izpildes konkurss, kurā sākotnēji nevarēja izvēlēties darbu izpildītāju. Nogruvušo nogāzi jāpagūst nostiprināt līdz salam, lai pavasara pali neradītu jaunu nogruvumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!