Piektdien Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) Telpiskās plānošanas departamenta amatpersonas rīkoja sanāksmi, kurā ar ekspertiem pārrunāja Nacionālā plānojuma izstrādi, informē RAPLM Komunikācijas nodaļā.
Sanāksmē RAPLM amatpersonas ekspertus iepazīstināja ar darba uzdevumu un izstrādes laika grafika projektu, kā arī ar līdz šim paveikto. Tikšanās reizē panākta vienošanās, ka eksperti un plānošanas reģionu pārstāvji aktīvi darbosies Nacionālā plānojuma izstrādē. Plānots, ka Nacionālo plānojumu šā gada jūnijā varētu nodot sabiedriskajai apspriešanai.

Nacionālais plānojums ir valsts ilgtermiņa dokuments, kas raksturo valsts teritorijas izmantošanu un tās tendences. Plānojums atspoguļo nacionālās vērtības un attēlo vēlamo valsts telpas struktūru apraksta un grafiskā veidā, nosaka nacionālās intereses un pamatnosacījumus valsts teritorijas izmantošanai un attīstības plānošanai.

Nacionālo plānojumu izstrādā, izvērtējot valsts reģionālās attīstības plānošanas dokumentus un Eiropas padomes, Eiropas Savienības un Baltijas jūras valstu padomes telpiskās plānošanas pamatnostādnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!