Saulkrastu novadā uzsprāgusi privātā dzīvojamā māja un bojā gājuši vismaz pieci cilvēki, raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Starp bojāgājušajiem ir arī viens nepilngadīgais, atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju vēsta aģentūra LETA.

Kā Latvijas Radio stāstījuši aculiecinieki, ģimene ceturtdienas vakarā atgriezusies mājās no kāda pasākuma. Mājās bijuši visi – vecāki, vecmāmiņa un divi bērni, vēsta "lsm.lv". Aculiecinieki stāstījuši, ka uzsprāgušajā ēkā dzīvojis pirotehniķis ar ļoti lielu stāžu. Arī viņa dēls pusaudzis esot nodarbojies ar pirotehniku.

"Saulkrastu ziņas" vēsta, ka māja piederējusi pirotehnikas speciālistam, salūtu šaušanas pamatlicējam Latvijā. Sprādziena iemesls varētu būt apkures katla bojājums, gāzes baloni un pirotehnikas krājumi mājas teritorijā.

Saulkrastu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Grasmane portālam "Delfi" neapstiprināja informāciju, ka sprādzienā bojā gājuši divi nepilngadīgie, ne arī to, ka mājas īpašniekam bijusi saistība ar pirotehniku, sakot, ka domes rīcībā nav šādas informācijas.

Viņa sacīja, ka par to jāvaicā Valsts policijai. Valsts policija par notikušo piektdien sasaukusi preses brīfingu.

Domē piektdien sasaukta sēde, kurā piedalās operatīvie dienesti, kas lemj par tālāko rīcību.

Kaimiņi, kuru īpašumam sprādzienā izbiruši logu stikli, domē nav vērsušies pēc palīdzības.

Aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju, vēsta, ka dzīvojamās mājas sprādzienā gājis bojā Latvijā labi pazīstams priotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš.

Jau ziņots, ka ceturtdienas vakarā Valsts policija informēja par ugunsgrēku, kura dēļ uz laiku pilnībā bija slēgta transporta kustība pa autoceļu Saulkrasti - Ragana. Piektdienas rītā satiksme atjaunota.

VUGD pārstāve raidījumam atklāja, ka ēkā noticis sprādziens un pēc tam izcēlies ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji ieradušies notikuma vietā, notikuši vēl vairāki sprādzieni. Valsts policijā informē, ka sprādziens noticis Saulkrastu novadā, dārzkopības kooperatīva "VEF-Biķernieki" teritorijā.

Izsaukumu uz ēku VUGD saņēmis pulksten 20.32. VUGD darbinieki, ierodoties notikuma vietā, sākuši dzēšanas darbus, cilvēku meklēšanu un ēkas konstrukciju jaukšanu.

Nakts laikā zem gruvešiem atrasti pieci bojāgājušie. Glābšanas darbi notikuma vietā ir pabeigti, informē VUGD.

Tā kā bijušas bažas par sprādzienbīstamiem priekšmetiem, notikuma vietā bija ieradušies arī Nacionālo bruņoto spēku un Valsts policijas eksperti, informēja Palkavniece, piebilstot, ka notikušā iemeslus un apstākļus skaidros VP. Viņa uzsvēra, ka pagaidām nav zināms, vai sprādziens noticis pirotehnikas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!