Foto: DELFI
Ceturtdien svinībās Uzvaras parkā policija konstatējusi kopumā 50 pārkāpumus, no kuriem puse bija saistīta ar alkohola lietošanu un atrašanos reibumā, portālu "Delfi" informēja Rīgas reģiona policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Pēc policijas aplēsēm koncertu visas dienas garumā Uzvaras parkā apmeklēja aptuveni 150 000 cilvēku. Valsts policija ar drošības un kārtības nodrošināšanu tika galā veiksmīgi un kopumā pasākumu vērtē kā mierīgi noritējušu, norāda Sadovskis, atzīstot, ka tomēr bijuši arī vairāki pārkāpumi.

Kopumā 46 cilvēku rīcībā konstatēti 50 pārkāpumi. Puse no tiem bija saistīta ar alkoholisko dzērienu lietošanu un atrašanos alkohola reibumā publiskā vietā. Sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju konstatēti 10 nepilngadīgie, kuri atradās uz ielas pēc pulksten 22 bez vecāku klātbūtnes, četri nepilngadīgie pieķerti smēķējot un trīs protokoli noformēti par piegružošanu.

Trīs gadījumos pieaugušie pieķerti nepilngadīgo iesaistīšanā alkoholisko dzērienu lietošanā, un divos gadījumos pasākuma apmeklētāji pretojušies likumsargu likumīgajām prasībām. Divi protokoli rakstīti arī par atvērtu alkohola iepakojumu.

Salīdzinot pārkāpumu skaitu ar lielo pasākuma apmeklētāju skaitu, pasākums vērtējams kā mierīgs, norāda policijā. Ceturtdien arī daudzviet citur Rīgā notika dažādi publiski pasākumi, arī tajos būtiski starpgadījumi nav bijuši.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Uzvaras parkā notika tradicionālās 9.maija svinības, kuras Latvijā atzīmē lielākoties krieviski runājošie. Tā ir diena, kad Padomju vara un tās sabiedrotie guva uzvaru pār Vāciju, bet Latvijā sākās padomju okupācijas gadi. Pārējā pasaule atzīmē 8.maiju - Otrais pasaules kara beigas Eiropā, kas notika 1945.gada 8.maijā. Pasaulē šo dienu atzīmē kā karā kritušo piemiņas dienu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!