Foto: DELFI Aculiecinieks
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Marijas un Aleksandra Čaka ielas restaurāciju nākamajā gadā.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Aleksandrs Lapajevs.

Viņš pārliecināts, ka Latvijas gadsimtam nākamajā gadā nepieciešams atjaunot vienu no skaistākām un galvenajām ielām Rīgā, kura patlaban ir "ļoti bīstamā stāvoklī".

"Gājējiem (un tūristiem) iet pilnīgi neērti un nepatīk. Iela ar fantastiski skaistām vēsturiskām ēkām kļuvusi par netīru automaģistrāli, kur pašvaldība grib vēl samazināt ietvi. Taču iela ved no stacijas un tai ir jābūt vienai no pilsētas vizītkartēm, kā tas bija pirms gadsimta," uzsvērts iniciatīvā.

Lapajevs uzskata, ka nepieciešams kvalitatīvi atjaunot ietvi un autoceļu, izveidot puķu dobes vai iestādīt krūmus vai kokus, "ņemot vērā Kr.Barona remonta gan pozitīvu, gan negatīvu pieredzi", lai iela kļūtu par ērtu un patīkamu gan gājējiem, gan autovadītājiem, gan arī riteņbraucējiem.

Šādu pārmaiņu rezultātā Lapajeva ieskatā pilsētnieki iegūs ērtu un patīkamu lielu ielu paša galvaspilsētas centrā, tūristi - vēl vienu skaistu pilsētas vizītkarti, savukārt uzņēmējiem radīsies izcila iespēja tur attīstīt idejas tūrisma un pakalpojumu nozarē, vienlaikus radot arī daudzas darba vietas.

"Rīdzinieki un visi Latvijas iedzīvotāji iegūs izcilu un pozitīvu piemēru, kā galvaspilsēta un valsts dzīvo un kļūst labāk, neskatoties uz visām grūtībām," norādīja iniciatīvas autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!