Foto: PantherMedia/Scanpix
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana partiju veidošanas nosacījumu atvieglošanai.

Parakstu vākšana sākta 24.oktobrī.

Iniciatīvas pieteicējs ir Raimonds Lejnieks-Puķe, kurš šogad kandidējis Eiropas Parlamenta vēlēšanās partijas "Suverenitāte" sastāvā. Viņš uzsver, ka pašlaik partijas dibināšanai ir nepieciešami vismaz 200 biedru notariāli apliecināti paraksti, par ko ir jāmaksā valsts nodeva, un ne vienmēr domubiedru grupa, kas vēlas iesaistīties politikā, spēj segt visus izdevumus.

Tāpēc Lejnieks-Puķe piedāvā, ka parakstus partijas dibināšanai varētu vākt, izmantojot iniciatīvu portālu "Manabalss.lv" vai arī citu portālu, kas strādā pēc līdzīgiem principiem. Tādējādi viņš vēlas panākt, ka portālā savāktie paraksti būtu pielīdzināmi notariāli apliecinātajiem parakstiem.

Lejnieks-Puķe uzsver, ka būtu jāmaina politisko partiju likums un partiju reģistrēšanas kārtība, papildinot to ar punktu par partiju biedru parakstu vākšanas alternatīvu - parakstīšanos internetā.

Pateicoties šādām reformām, sabiedrība iegūtu lielākas iespējas piedalīties valsts pārvaldē un veidot savas partijas, pārliecināts Lejnieks-Puķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!