Foto: LETA

Sadarbībā ar Igaunijas Ārlietu ministriju "Tallink Grupp" otrdienas, 17. marta, vakarā uz Zazsnicas ostu Vācijā nosūtīs kuģi "Romantika", lai palīdzētu un nogādātu mājās Igaunijas un Latvijas pilsoņus, kas Vācijā iestrēguši slēgto robežu dēļ, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Paziņojumā medijiem norādīts, ka kuģis Rīgas ostu atstās agrākais 17. martā pulksten 20.

Savukārt "Romantika" no Zasnicas ostas izbrauks 18. martā pulksten 23.55 pēc vietējā laikā un Rīgā ieradīsies 19. martā pulksten 23.55. Līdz ar to ceļā būs jāpavada aptuveni 24 stundas.

Biļetes Zasnica-Rīga varēs iegādāties "Tallink" mājaslapā – to tirdzniecība sāksies 18. marta rītā. Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, biļetes obligāti jāiegādājas mājaslapā pirms reisa. Visi pasažieri tiks izvietoti kajītēs un uz kuģa varēs iegādāties pārtiku.

Piekļuvi ostai, kā arī garantiju, ka kuģis netiks pakļauts karantīnai, nodrošina Igaunijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas un Igaunijas varas iestādēm.

Paziņojumā medijiem arī teikts, ka evakuācijas laikā turpināsies sarunas, lai panāktu vienošanos, saskaņā ar kuru "Romantika" varētu apkalpot Zasnicas-Rīgas līniju arī pēc šī reisa, nodrošinot transporta koridoru starp Vāciju, Latviju un Igauniju.

"Delfi" jau ziņoja, ka 16. martā pie Vācijas-Polijas robežas izveidojās vairāku simtu automašīnu gara, nekustīga rinda. Lai arī Polija savas robežas slēdza naktī uz 15. martu, tomēr Latvijas Ārlietu ministrija ziņoja, ka ar Poliju ir panākta vienošanās par īpašu Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnas izveidi, lai tie cilvēki, kas vēlas nokļūt mājās, varētu šķērsot Polijas robežu. Tomēr realitātē šāda transportlīdzekļu kolonna Polijā netika ielaista.

Savukārt 17. marta rītā aptuveni simt automašīnu, kas teju visu 16. martu pavadīja pie Vācijas-Polijas robežas garā, nekustīgā rindā, devušās uz 380 kilometru attālo Zasnicas pilsētu, lai ar prāmi celtos pāri uz Klaipēdu. Tikmēr daļa autobusu un mikroautobusu (ar vairāk nekā septiņām sēdvietām) šķērsojuši robežu un iekļuvuši Polijā.

Par papildu prāmja reisu 18. marta vakarā Latvijas Ārlietu ministrija informēja jau 17. marta pēcpusdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!