Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers atzinīgi vērtē Latvijas paveikto attiecībās ar Krieviju, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.
Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks un Vācijas federālais ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers darba vakariņās ceturtdien pārrunāja starptautiskās politikas aktualitātes.

Pabriks informēja kolēģi par Latvijas – Krievijas attiecību attīstību un 20.jūlijā Rīgā paredzēto Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas sēdi.

Vācijas ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas konstruktīvo un uz sadarbību vērsto nostāju attiecībās ar kaimiņvalsti. Vācijas ārlietu ministrs pauda cerību, ka Krievija nekavēsies ar robežlīguma ratifikāciju. Pabriks uzsvēra, ka ar starpvaldību komisijas darba sākšanu Latvija vēlas sasniegt praktiskus rezultātus abu valstu sadarbībā, tostarp nozīmīgu starpvalstu līgumu noslēgšanu.

Ministri tikšanās laikā apsprieda Kosovas statusa problēmu. Pabriks un Šteinmeiers bija vienisprātis par nepieciešamību panākt šī jautājuma drīzu noregulējumu un pauda atbalstu tikko ANO Drošības padomē iesniegtajam šīs problēmas risinājuma projektam.

Vācijas ārlietu ministrs uzteica vispusīgo sadarbību Baltijas valstu starpā. Tā ir apliecinājusi savu nozīmi ne vien attiecīgo valstu savstarpējās attiecībās, bet arī Eiropas Savienības mērogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!