Foto: PantherMedia/Scanpix

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) trešdien pasludinājis par Latvijas valstij nevēlamiem bijušo Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieku un kādreizējo ziņu aģentūras "Regnum" vadītāju Modestu Koļerovu, kā arī šīs aģentūras galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski.

Kā portāls "Delfi"  uzzināja  Ārlietu ministrijas Preses un informācijas departamentā, Koļerovs un Pavlovskis par Latvijai nevēlamām personām pasludināti, jo Latvijas kompetentās iestādes atzinušas, ka abi Krievijas pilsoņi Latvijā slēptā veidā īstenojuši aktivitātes, kas vērstas pret Latvijas drošības interesēm, tai skaitā teritoriālo vienotību un valsts ekonomisko drošību.

Koļerovs un Pavlovskis Rīgā viesojās šā gada jūnija sākumā un prezentēja Koļerova rakstu krājumu "Impērijas pulsēšana".

Iepriekš plašsaziņas līdzekļos vēstīts, ka Kremlim pietuvinātais polittehonologs Koļerovs jau Lietuvā, Igaunijā un Gruzijā iekļauts nevēlamo personu sarakstā.

Tā TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Koļerovu "Občaja Gazeta" nodēvējusi par vienu no 15 labākajiem polittehnologiem Krievijā, viņš tiek dēvēts par Krievijas interešu ruporu tuvākajās kaimiņvalstīs, tostarp, Latvijā.

Koļerovs un sabiedrisko attiecību nozares uzņēmējs Pavlovskis, šīs vasaras sākumā uzturoties Latvijā, apmeklēja Līvānus un Daugavpili. Tur notikušas tikšanās ar vietējiem medijiem un Daugavpils domes pārstāvjiem.

Savulaik Koļerovs bija Krievijas starpreģionālo un kultūras sakaru ar ārzemēm pārvaldes priekšnieks. Ilgus gadus viņš bija ziņu aģentūras "regnum.ru" īpašnieks un galvenais redaktors.

Pirms dažiem gadiem, kad Igaunijā risinājās tā dēvētais bronzas kareivja statujas skandāls, viņš vērsās pret Igaunijas vēstniecības darbību Maskavā, aicinot Kremli uz bargām sankcijām. Savukārt Abhāzijas un Gruzijas kara laikā tika izvērsta Gruzijas apmelošana, norādīja "Nekā personīga".

Koļerovs neslēpa, ka, viņaprāt, Krievijai bija vairāk jāatbalsta krievu valodas kā valsts valodas referendums Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!