Šovakar LTV 1.kanālā pulksten 19:30 raidījumā “Vērtības. Viedokļi. Vērtējumi” – par to, ko sabiedrībai domāt, vērojot pēdējā laika aktīvo cīņu pret nodokļu nemaksātājiem. Īslaicīga populistiska kampaņa vai valsts sakārtošana ar ilgtermiņa pozitīvām sekām.
Gandrīz ne dienu bez ziņas par kārtējo pieķerto “aplokšņu algu” maksātāju, vai tā saucamo “astoņpadsmitnieku” – firmu ķēdi PVN atmaksas izkrāpšanai – tāda ir pēdējo nedēļu preses bilance.

Tas rada vairākus jautājumus. Vai tad līdz šim VID un tā pakļautībā esošā Finansu policija nemācēja šos pārkāpumus atklāt? Varbūt šādi pārkāpumi tiek atklāti jau sen, tikai tagad par tiem pasākuši ziņot presē? Cik ietekmīga būs šāda kampaņa? Ņemot vērā lielo ēnu ekonomikas īpatsvaru, vai rezultātā nebūs jāsēdina cietumā teju visi valsts uzņēmēji? Cik pamatots ir ieskats, ka daži pieķertie kalpos pārējiem kā biedējošs piemērs? Ja tā, vai ir kādi aprēķini, kas liecina, ka bez ironiski sauktās “izmaksu optimizācijas” Latvijas uzņēmēji vispār ir spējīgi celt pastāvošo nodokļu slogu?

Raidījumā uz šiem un citiem jautājumiem aicināts atbildēt viens Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvis un viens ekonomikas eksperts. DELFI lasītājiem atgādinām, ka jums iespējams pievienot atsauksmes šim rakstam, stāstot, ko jūs domājat par cīņu pret nodokļu nemaksātājiem un izkrāpējiem. Jūsu viedokļus centīsimies izmantot raidījumā. Tāpat arī ēterā prezentēsim DELFI lasītāju balsojuma rezultātus DELFI “Dienas jautājumā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!