Foto: LETA

Partija "Stabilitātei!" (S!) aizvadītajās vēlēšanās ir uzvarētāju partija Daugavpilī, taču tā, iespējams, tika pie "uzvaras" arī kategorijā "kurš deputāts, iekļuvis Saeimā, visātrāk iesaistīts kriminālprocesā. Otro "uzvaru" izcīnīja partijas deputāte Glorija Grevcova, kad nepilnu nedēļu pēc 14. Saeimas vēlēšanām izskanēja, ka viņa, iespējams, melojusi par iegūto izglītību. Kurā brīdī grēki atspēlēsies ar zaudētu, tomēr vēlētāju dāvātu deputāta mandātu un kad valsts drošība prevalē pār demokrātijas paģērēto uzskatu brīvību – uz šiem jautājumiem atbildes meklē portāls "Delfi".

Ja pirmsvēlēšanu laikā teju vienīgais S! deputāts, kurš bija zināms plašākai publikai, bija tās līderis Aleksejs Rosļikovs, tad pēcvēlēšanu nedēļa situāciju mainīja. Atpazīstamību "izpelnījās" Grevcova, kā arī partijas deputāts Dmitrijs Kovaļenko – viņš pirms vairāk nekā desmit gadiem bija krimināli sodīts divās lietās par nelikumīgu alkohola glabāšanu un realizāciju.

Kā portālam "Delfi" skaidro Valsts kancelejas Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta vadītājs Rihards Bambals, jautājums par deputātu radītu drošības apdraudējumu valstij un pašu deputātu nelojalitāti Latvijai samilst brīdī, kad amatpersonu darbība ir pretrunā ar valsts likumiem, tostarp Satversmi. Par Grevcovas lietu šobrīd ir ierosināts kriminālprocess un vēl notiek izmeklēšana, savukārt Kovaļenko sodāmības vairs nav aktuālas – tomēr abi deputāti ir pie sliekšņa, kur vienā pusē ir Latvijas likumiem pretrunīga rīcība un otrā – uzskatu un rīcības brīvības paģērētā iespēja kļūt par tautas kalpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!