Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (V) kā nākamo Eiropas Komisijas prezidentu vēlētos redzēt Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), bet kā budžeta komisāru - finanšu ministru Andri Vilku (V).

Eiroparlamentāriete apgalvoja, ka Dombrovskim lielākajā EP politiskajā grupā - Eiropas Tautas partijā - ir "ārkārtīgi augsts reitings" un izredzes tikt virzītam kā ETP grupas kandidātam esot lielas. "Viņš jau ir zvaigzne mūsu grupā," bilda politiķe. Savukārt Vilks Vaideres skatījumā ir "ideāli precīzs, zinošs un ir ticis galā ar mūsu budžetu".

"Tas būtu ļoti labs tandēms," vērtēja Vaidere, uzsverot, ka vēlme ieņemt tik augstus amatus nākamajā komisijā neesot pārāk augsta, jo tieši lielajām valstīm būtu grūti izšķirties par kādu no saviem kandidātiem.

Neoficiāli izskanējis, ka Dombrovska vārds starp kandidātiem uz nākamā EK prezidenta amatu parādījies, pateicoties ETP grupas priekšsēdētājam Džozefam Daulam. Tāpat kuluāros tiek spriests, ka pašreizējam komisāram Andrim Piebalgam nav ne vēlmes, ne izredzes trešo reizi pretendēt uz amatu komisijā.

Ministru prezidents Dombrovskis sacīja, ka diskusijas par nākamo komisiju vēl ir pāragras. Tāpat viņš norādīja, ka pāragri runāt par Piebalga nākotni jaunajā komisijā. "Jebkurā gadījumā šos lēmumus pieņems 2014.gada otrajā pusē. Pagaidām par šo jautājumu mēs pat neesam sākuši domāt vai diskutēt," sacīja premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!