Foto: AFI

Nobela Miera prēmijas piešķiršana Eiropas Savienībai ir apbalvojums ikvienam Eiropas pilsonim, uzsvērusi Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas deputāte Inese Vaidere (V).

"Eiropas Savienībai ar demokrātiskiem līdzekļiem ir izdevies apvienot kontinentu, kas vēl pirms vairākiem gadiem bija sašķelts un karu plosīts.
Pēc gadsimtiem ilgiem kariem un konfliktiem, pēc Eiropas noasiņošanas divos pasaules karos pirms vairāk nekā piecdesmit gadiem sešu valstu līderi sanāca kopā, lai apvienotos Savienībā, kuras primārais mērķis bija nodrošināt ilgtermiņa mieru un ekonomisko uzplaukumu mūsu kontinentā,” uzsver Vaidere.

Tagad, atskatoties uz šo vēsturisko lēmumu, Eiropas Savienība patiešām ir veiksmes stāsts, protams, ar grūtībām, bet arī kopīgu šo grūtību pārvarēšanu, secina deputāte.

”Eiropas Savienība, tajā skaitā arī mēs - latvieši, esam rūpējušies ne tikai par mieru un saticību savā starpā, bet veidojam uz mieru vērstu ārpolitiku. Kā starpnieki mēģinām nodibināt mieru tādos konfliktu reģionos, kā Dienvidosetija, Abhāzija un Kalnu Karabaha," uzsver Vaidere.

Jau ziņots, ka par vēsturisko lomu viena kontinenta saliedēšanā Nobela Miera prēmiju šogad nolemts piešķirt Eiropas Savienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!