Foto: LETA
No piektdienas līdz svētdienai ikgadējās 4. līmeņa noslēguma testu nometnēs Dobelē, Valmierā un Rēzeknē tiks pārbaudītas 178 jaunsargu zināšanas un praktiskās iemaņas, informēja Jaunsardzes pārstāve Vineta Žilinska.

Zemessardzes 51. kājnieku bataljona teritorijā Dobelē pārbaudījumus kārto 1. un 4. novada nodaļas 84 jaunsargi. Zemessardzes 22. Kājnieku bataljona teritorijā Valmierā – 51 jaunsargs no 3. novada nodaļas. Savukārt, Zemessardzes 3. brigādes štāba teritorijā Rēzeknē – 43 jaunsargi no 2. novada nodaļas.

Nometnes laikā tiks pārbaudītas gan jaunsargu teorētiskās zināšanas, kārtojot komplekso testu un testu par darbībām ar ieročiem, gan praktiskās iemaņas – fiziskā sagatavotība, ierindas mācība, darbs ar karti un orientēšanās, tūrisms, lauka kaujas iemaņas, pirmās palīdzības sniegšana un darbības ar ieroci, tajā skaitā granātas mešana un šaušana ar pneimatisko ieroci.

Pēc sekmīgas testu nokārtošanas jaunsargi saņems apliecību par Jaunsargu paraugprogrammas 4. līmeņa pabeigšanu, kas sniedz priekšrocības atlasē dienestam Nacionālajos bruņotajos spēkos, jo, gadījumā, ja ir iegūti vairāk kā 75 punkti no 100 iespējamajiem, tas tiek pielīdzināts Zemessargu pamatapmācības kursam.

Tāpat jaunsargiem, kuri sekmīgi būs nokārtojuši noslēguma testus un iesnieguši nepieciešamo dokumentāciju Zemessardzes bataljonos, nometņu noslēgumā būs iespēja svinīgi iestāties zemessargu rindās.
Jaunsargu 4. līmeņa noslēguma testu nometnes organizē Jaunsardzes un informācijas centrs sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!