Foto: LETA
Vairāk nekā 50 Latvijas juristi, kas ikdienā darbojas dažādās tiesību jomās, atklātā vēstulē aicina Saeimu ievēlēt Egilu Levitu Valsts prezidenta amatā.

"Mūs vieno rūpes par mūsu valsts nākotni. Rūpīgi analizējot Latvijas politisko attīstību un izaicinājumus Latvijas valstiskumam, konsekventi nosliecamies par Egilu Levitu Valsts prezidenta amatā. Levita līdzšinējais darbs Latvijas un tās tiesiskās sistēmas labā neļauj šaubīties par viņa uzticību Latvijai, nesavtīgu darbu tās labumam un izaugsmei. Viņš ir spējis atrast vajadzīgos vārdus un idejas, lai mūs stiprinātu un pārliecinātu gan Latvijas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošanas un nostiprināšanas laikā, gan arī šodien," uzsvērts vēstulē.

Tiek uzsvērts, ka Egils Levits nekad nav atkāpies no Latvijā notiekošajiem procesiem un viņa negrozāmā pārliecība par Latvijas valstiskumu skan gan 1990.gada 4.maija deklarācijas, gan Satversmes ievada tekstā.

"Jo īpaši šobrīd Egils Levits Latvijas valstij ir nepieciešams Valsts prezidenta amatā, lai tiesiskums, tiesiskums un vēlreiz tiesiskums, pārliecinoša Latvijas valsts ilgtspējīga politika, sociālais taisnīgums, informatīvā skaidrība, saimnieciskā attīstība un atbildība tiktu godāta un kļūtu par mūsu ikdienu, stiprinot katra cilvēka pašapziņu un lepnumu par mūsu kopīgo valsti," uzsvērts atbalsta vēstulē, kuru parakstījuši 54 juristi.

Jau ziņots, ka trešdien Saeimas deputāti pulcēsies uz ārkārtas sēdi, lai ievēlētu nākamo Valsts prezidentu.

Valsts prezidenta amatam izvirzīti vairāki kandidāti. Zaļo un zemnieku savienība izvirzījusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, kam atbalstu paudusi arī daļa partijas "Vienotība" deputātu. Nacionālās apvienības ieskatā piemērotākais kandidāts ir Eiropas Tiesas tiesnesis Egils Levits, bet opozīcijā esošā partija "Saskaņa" pieteikusi Sergeju Dolgopolovu. Latvijas Reģionu apvienības kandidāts ir Mārtiņš Bondars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!