Foto: stock.xchng

Piektdien sākas kārtējo valsts amatpersonu deklarāciju par 2018. gadu iesniegšana. Valsts amatpersonām kārtējās deklarācijas ir jāiesniedz līdz 1. aprīlim, izmantojot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), portālu "Delfi" informēja VID.

Atbilstoši VID rīcībā esošajai informācijai kārtējā gada deklarācija par 2018. gadu jāsniedz 57 029 valsts amatpersonām.

Kā informē dienestā, ir pilnveidota EDS dokumenta "Valsts amatpersonas deklarācija" ievadforma, lai valsts amatpersonai ir saprotamāk un vieglāk izvēlēties iesniedzamās deklarācijas veidu.

Savukārt tās deklarācijas sadaļas, par kurām informācija jau ir VID rīcībā, aizpildās automātiski.

VID atgādina, ka deklarācijas publicējamā un nepublicējamā daļā ir sadaļa "Cita informācija". Tajā iespējams norādīt informāciju, kas pēc deklarācijas iesniedzēja ieskatiem sniedz pilnīgāku priekšstatu par valsts amatpersonas mantiskā stāvokļa izmaiņām deklarēšanas periodā.

Iesniegtās deklarācijas iespējams arī precizēt, taču tikai viena mēneša laikā pēc tam, kad iesniegtā deklarācija publiskota VID tīmekļvietnē esošajā Publiskojamo datu bāzē.

Lai precizētu iesniegto deklarāciju, amatpersonai ir jāvēršas VID, izmantojot EDS, un jāpamato precizējumu nepieciešamība.

Valsts amatpersonas deklarācijas iesniegšanas pienākumu un kārtību nosaka likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!