Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vairāk nekā puse (55%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Latvijai nevajadzētu uzņemt bēgļus, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar LNT raidījumu "900 sekundes" jūlijā veiktais pētījums.

Desmitā daļa (12%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Latvijai vajadzētu uzņemt tieši 250 bēgļu. Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir Rīgas iedzīvotāji, kā arī iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Piektā daļa (18%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā domā, ka valstij vajadzētu uzņemt mazāku skaitu bēgļu. Mazāk nekā 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā salīdzinoši biežāk atbalsta iedzīvotāji, kuri ģimenē pārsvarā sarunājas latviski.

Tomēr vairāk nekā puse (55%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā pauž viedokli, ka Latvijai nevajadzētu uzņemt bēgļus. Salīdzinoši biežāk šādi domā cittautieši.

Desmitā daļa (9%) iedzīvotāju nav norādījuši konkrētu atbildi uz šo jautājumu. Savukārt 6% uzskata, ka Latvijai vajadzētu uzņemt lielāku skaitu bēgļu.

Aptauja veikta ar interneta starpniecību aptaujājot interneta vidē 850 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Vēstīts, ka valdība ārkārtas sēdē vienojusies atbalstīt Iekšlietu ministrijas projektu, ar kuru Latvijai paredzēts divos gados uzņemt 250 bēgļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!