Foto: Publicitātes foto
Vairāk nekā puse jeb 56 no kopumā 96 Rīgas pašvaldības līdzfinansētajām privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm ekspluatē telpas ar neatbilstošām funkcijām, secinājusi Rīgas pilsētas būvvalde.

Apkopojot informāciju par privātajiem dārziņiem, konstatēts, ka trīs bērnudārzi atrodas citās adresēs, ēkās ar izglītības iestādei atbilstošām telpu grupām, bet deviņās faktiskā telpu grupas funkcija ir likumīga, bet nav aktualizēti dati Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā.

Visbiežāk konstatēts, ka izglītības iestādēm nav būvniecības dokumentācijas ēku telpu funkcijas maiņai uz izglītības iestāžu telpu grupu, pastāstīja būvvaldes pārstāve Zane Rezgale.

Pašlaik ir ierosinātas piecas administratīvā pārkāpuma lietas par Rīgas pašvaldības līdzfinansēto privāto bērnudārzu telpu neatbilstību normatīvo aktu prasībām. Rīgas pilsēta būvvalde uzlikusi neatbilstošām pirmsskolas izglītības iestādēm par pienākumu sakārtot būvniecības dokumentāciju līdz šā gada 29.augustam. Ja norādītajā termiņā neatbilstības netiks novērstas, Rīgas pilsētas būvvalde apsekos minētos bērnudārzus un rīkosies atbilstoši savai kompetencei.

Rezgale skaidro, ka katrs gadījums ir unikāls, ar saviem īpašiem apstākļiem. Lai sakārtotu izglītības iestādes būvniecības dokumentāciju, tās telpām jāatbilst Rīgas teritorijas detālplānojumiem, valsts būvnormatīviem, higiēnas prasībām un citām prasībām. Ņemot vērā, ka būvniecības dokumentācijas sakārtošanas process vēl nav noslēdzies, ir pāragri izdarīt secinājumus, vai kāds no šiem bērnudārziem būs jāslēdz.

Ja apstiprināsies, ka bērnudārzs nedrīkst atrasties konkrētās telpās, Rīgas pilsētas būvvalde liks pārtraukt ekspluatāciju.

Vienlaikus būvvalde norāda -, lai sakārtotu privāto pirmsskolas izglītības iestāžu telpu atbilstību normatīvo aktu prasībām un rīkotos atbilstoši kompetencei, Rīgas pilsētas būvvalde apkopo informāciju arī par pārējām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!