Šī gada deviņos mēnešos 57% no reģistrētajiem OCTA apdrošināšanas gadījumiem ir notikuši Rīgā, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja dati.

Salīdzinājumā ar pērnā gada deviņiem mēnešiem, šogad par 15% samazinājušās ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem izmaksājamo atlīdzību summas, veidojot 24,7 miljonus latu.

Par negadījumiem, kas notikuši Rīgā, pieņemti 16 600 apdrošinātāju lēmumi par kopējo summu 10,2 miljoni latu.

LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics norāda, ka "Rīgā ceļu satiksmē piedalās vislielākais īpatsvars transportlīdzekļu, līdz ar to tikai likumsakarīgi, ka arī negadījumu skaits un izmaksāto atlīdzību apjoms par šiem negadījumiem veido ļoti būtisku daļu zaudējumu atlīdzību struktūrā. Ja automašīna piedalās ceļu satiksmē Rīgā, tad tai ir lielāka iespējamība iekļūt ceļu satiksmes negadījumā nekā citās Latvijas pilsētās."

1665 lēmumi ir pieņemti par ārvalstīs notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem par kopējo atlīdzību summu trīs miljoni latu, kas sastāda 13,6% no kopējās atlīdzību summas. Šogad deviņos mēnešos vidējās atlīdzības lielums par apdrošināšanas gadījumu ārvalstīs ir 1 851 lats, salīdzinājumam vispār vidējā atlīdzība ir 720 latu.

Šogad deviņos mēnešos par 44% pieauguši personai nodarīto zaudējumu (par ārstēšanu valstij un cietušajiem, pabalsti, nemateriālās atlīdzības) atlīdzības, veidojot kopējo summu 1,88 miljonu latu apmērā. Vidējā apdrošināšanas atlīdzība uz apdrošināšanas gadījumu par personai nodarītajiem zaudējumiem bija 579,04 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!