Vairākās Latvijas kabeļtelevīzijās apturēta Krievijas televīzijas kanāla ORT raidīšana, jo kanāla pilnvarotais pārstāvis Latvijā "TEM Art Group" un kabeļtelevīzijas nebija vienojušās par raidīšanas līguma nosacījumiem.
ORT raidīšana pārtraukta arī lielākajā kabeļtelevīzijā "Baltcom". Kopš trešdienas "Baltcom" kanālā, kur tiek raidīta ORT programma, skrejošā informācijas rinda vēstī, ka ORT raidīšana ir pārtraukta.

Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) priekšsēdētāja vietnieks Baldūrs Apinis BNS sacīja, ka ORT raidīšana pārtraukta lielākajā daļā kabeļtelevīziju. Rīgā ORT raidot 18 kabeļtelevīzijas.

Tomēr, pēc Apiņa BNS sniegtās informācijas, "TEM Art Group" un kabeļtelevīzijas vienojušās par raidīšanas līguma nosacījumiem un jau piektdien raidīšana tiks atsākta.

ORT pārstāvji apstiprināja, ka notiek sarunas par jaunu līgumu slēgšanu un pieļāva, ka jau piektdien Krievijas televīzija atkal būs skatāma visās kabeļtelevīzijās.

Apinis pauda uzskatu, ka TEM rīkojies bezatbildīgi, novilcinot vienošanos ar kabeļtelevīzijām līdz 2000.gadam un uzsvēra, ka raidīšanas līgumi jāslēdz katru gadu. Apinis arī uzsvēra, ka konflikta gadījumā cieš skatītāji.

NRTVP savas kampetences ietvaros esot aicinājusi "TEM Art Group" un kabeļtelevīzijas vienoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!