Foto: LETA

Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu visā valstī gaiss sasila līdz +11..+14 grādiem, pārspējot daudzus siltuma rekordus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Termometra stabiņš Rīgā naktī pakāpās līdz +13,8 grādiem. Galvaspilsētā piecas dienas pēc kārtas pārspēts diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekords, labots arī novembra otrās dekādes siltuma rekords - iepriekš tas bija +12,9 grādi 2010.gada 15. novembrī.

Mēneša pirmās dekādes siltuma rekords pārspēts arī Alūksnē, Bauskā, Dobelē, Kolkā, Mērsragā, Pāvilostā, Rūjienā un Stendē. Savukārt Gulbenē, Madonā, Ventspilī un Zosēnos sasniegts esošais rekords.

11. novembra siltuma rekords pārspēts 13 novērojumu stacijās, bet 12.novembra rekords - teju visā Latvijā. Visaugstāk - līdz +14,1 grādam - termometra stabiņš pakāpās Kolkā.

Sestdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, kas vietām skaidrojas, un vietām smidzina. Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 9-15 metriem sekundē, valsts ziemeļu piekrastē dažviet līdz 17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +10..+13 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!