Foto: LETA
Vairāki politiskie spēki pārliecināti, ka virkne to līdzšinējo sasniegumu pagodinājusi Dievu, liecina partiju sniegtās atbildes Latvijas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai (LELB).

Šā gada jūlijā LELB pirms 13.Saeimas vēlēšanām aicināja iesūtīt luterāņiem un pārējai kristīgai sabiedrībai nozīmīgus jautājumus, lai baznīca tos varētu apkopot un uzdot Saeimas deputātu kandidātiem. LELB bija izveidojusi anketu ar diviem atvērtiem un desmit slēgtiem jautājumiem, kuru partijām, kas pieteikušas sevi 13.Saeimas vēlēšanās, nosūtīja augustā ar aicinājumu sniegt atbildes līdz 13.septembrim.

Viens no atvērtajiem jautājumiem bija norādīt, kurš no politiskā spēka sasniegumiem visvairāk pagodina Dievu.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) uzsvēra, ka tā piedalās lēmumu pieņemšanā galvaspilsētā, bet vēl nav nacionāla līmeņa varas partija, taču jau tagad tā ir gandarīta, ka lēmumu pieņemšanā iedzīvotāju interesēs viņiem nav jāiet uz kompromisiem ar sirdsapziņu, jo viņiem neesot šaubīgu ziedotāju, kuri varētu ietekmēt balsojumus. "Tā ir bijusi mērķtiecīga partijas izvēle - augt lēnāk, darboties ar ierobežotu finansējuma apjomu, bet būt brīviem strādāt tikai iedzīvotāju interesēs," norādīja JKP, uzsverot, ka tā panākusi, ka Rīgā netiek novilcināta azartspēļu vietu slēgšana pilsētas vēsturiskajā centrā, kā to sākotnēji vēlējušās Rīgas varas partijas.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", uzsverot, ka tā ir laicīga organizācija, atgādināja, ka viņu politiskais mērķis saskaņā ar Statūtiem ir nodrošināt latviešu tautas pastāvēšanu, attīstību un labklājību savā nacionālā valstī. "Vienlaikus mēs uzskatām, ka Dievs savas pasaules daudzveidību cilvēkiem parāda tieši caur katras tautas unikālo kultūru un tradīcijām. Tādējādi kalpošana tautas mūžības nodrošināšanai pagodina Dievu," akcentēja politiskajā spēkā.

"Latvijas centriskā partija" skaidroja, ka viens no viņu programmas punktiem ir morālas un tradicionālas (kristīgas) ģimenes vērtības popularizācija un aizsardzība. Arī "LSDSP/KDS/GKL" iestājas par Latviju kā kristīgu valsti. "Katrs mūsu darbs ir vērsts uz Dieva godināšanu," norādīja apvienībā, piebilstot, ka tādēļ viņi ir pret Āfrikas un Tuvo austrumu valstu bēgļu uzņemšanu, kas pieder pie citām reliģiskajām konfesijām.

Partija "No sirds Latvijai" uzskata, ka partijas lielākais sasniegums ir partijas cīņa par kristīgu pamatvērtību aizstāvēšanu Latvijā, kas izpaužas ģimenes vērtību aizstāvēšanā.

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) ieskatā, tās lielākais sasniegums ir spēja saglabāt savas vērtības gan lēmumos, gan darbos. "Neesam "pārdevušies" nevienam "bagātam onkulim", bet esam bijuši uzticīgi Latvijai un tās cilvēkiem, turot valsts un sabiedrības intereses vienmēr augstāk par personīgajām vai partijas interesēm," piekodināja partijā. Partijā tāpat norādīja, ka vairāki LRA frakcijas deputāti, būdami aktīvi kristieši, gan savā ikdienas dzīvē, gan darbā "ir ieklausījušies Dieva balsī un Bībeles patiesībās", pārliecinot par to ievērošanas nepieciešamību arī pārējos savus kolēģus. "Nekad neesam šaubījušies, ka kristīgās vērtības un to ievērošana ikdienā var nodrošināt Dieva svētību Latvijai, mūsu valsts un tautas labklājību," uzsvēra partijā.

Partija "Latviešu nacionālisti" uzsvēra, ka viņi iestājas par sociālu nodrošinātu dzīvi visa mūža garumā. Turklāt visi partijas deputātu kandidāti ir ticīgie - 38 luterāņi, 31 - katolis, viens - pareizticīgais. Partijas ieskatā, Dievu visvairāk pagodinot tas, ka viņi iestājas par to, ka laulība ir savienība sievietei ar vīrieti.

Partija "Par alternatīvu" uzsvēra, ka tās partijas līderi "ir cieši saistīti ar radio biznesu, kas dod iespēju dažādu konfesiju pārstāvjiem regulāri uzstāties radio". Partijā uzsvēra, ka arī viņi paši audzinot sabiedrību kristīgi. "Strādājot pašvaldībās, vienmēr esam finansējuši no partijas līdzekļiem kristīgus projektus, bet no pašvaldības līdzekļiem - dievnamu atjaunošanu, labiekārtošanu un nodokļu atlaides draudzēm," uzskaitīja partijā.

Zaļo un Zemnieku savienība savukārt norādīja, ka, viņuprāt, Dieva pagodināšana notiek ar godprātīgu attieksmi pret ikvienu darāmo darbu, pašā darbībā, pieņemot lēmumus, ja vien tie ir vērsti mūsu zemes un mūsu zemes iedzīvotāju labākai dzīvei un garīgo vērtību saglabāšanai.

Politiskais spēks "Attīstībai/Par!" nevarēja nosaukt līdzšinējos sasniegumus, kas pagodina Dievu, skaidrojot, ka tā vēl nav pārstāvēta Saeimā.

Pārējās partijas savas atbildes LELB nav iesniegušas.

13. Saeimas vēlēšanas notiks šajā sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!