Foto: DELFI
Ne mazums skolās, īpaši speciālajās izglītības iestādēs, skolēni aizvien mācās no padomju laikos izdotām grāmatām, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē pastāstīja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītājs Aivars Stankevičs.

Apakškomisijas sēdē, kas bija veltīta pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmu īstenošanai mazākumtautību izglītības iestādēs, Stankēvičs sacīja, ka IKVD pērn no marta līdz decembrim veicis pārbaudi par izglītības kvalitāti mazākumtautību skolās, īpaši latviešu valodas un vēstures mācīšanu vispārējās izglītības iestādēs. Tās laikā secināts, ka daudzviet pieejamo mācību līdzekļu klāstā ir vairāk nekā 20 gadu vecas mācību grāmatas un kartes, kas ir gan fiziski, gan saturiski novecojušas.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāre Inga Vanaga gan pauda pārliecību, ka šādi gadījumi nav bieži sastopami. Turklāt pašlaik ministrija līdz ar mācību satura pārskatīšanu pievērš uzmanību arī trūkumiem mācību līdzekļu piedāvājumā.

Savukārt IZM Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos pārstāve Olita Arkle teica, ka aizvien norit pakāpeniska šīs problēmas risināšana un specializēto skolu vajadzībām top jauni mācību līdzekļi dažādos priekšmetos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!